Πέμπτη 7 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Δυναμικό «παρών» χιλιάδων κατοίκων στην απαίτηση για παραχώρηση της παραλιακής ζώνης

«Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε άλλο να συνεχίζεται ο αποκλεισμός του Πατραϊκού λαού από τη θάλασσα, γιατί είναι η ανάσα του». Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, κατά τη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης και πορείας που διοργάνωσε η δημοτική αρχή και όπου συμμετείχαν χιλιάδες κάτοικοι της πόλης, με αίτημα την άμεση παραχώρηση της παραλιακής ζώνης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, στη συγκέντρωση στην πλατεία Τριών Συμμάχων, ο κομμουνιστής δήμαρχος, Κ. Πελετίδης, υπογράμμισε πως πρέπει «να πέσουν οι μάντρες, τα κάγκελα, τα συρματοπλέγματα, που έχουν μετατρέψει τη λιμενική ζώνη σε φρούριο για τον εχθρό λαό. Ο λαός της Πάτρας θα διεκδικήσει ενωμένος ως το τέλος την οριστική παραχώρηση της παραλιακής ζώνης, καθώς και τη χρηματοδότηση της ανάπλασής της από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να έχει ελεύθερη πρόσβαση για τις ανάγκες του στην ξεκούραση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό». Παράλληλα, παρουσίασε στους διαδηλωτές τις διεκδικήσεις του Δήμου προς την κυβέρνηση, όπως την κατεδάφιση του ετοιμόρροπου και επικίνδυνου κτιρίου του ΟΛΠΑ, την απομάκρυνση των αποθηκών και των εγκαταστάσεων του Τελωνείου, των αυτοκινήτων του ΟΔΥ, που καλύπτουν πολύ μεγάλη έκταση της ζώνης. Επίσης, στάθηκε στην πρόταση της δημοτικής αρχής για την ανακατασκευή του παλιού κτιρίου της διοίκησης του ΟΛΠΑ και τη διαμόρφωσή του σε φοιτητική εστία για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών της πόλης.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η πορεία προς το νέο λιμάνι, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «η παραλιακή ζώνη ανήκει στο λαό», «τέρμα πια στην αναμονή, δώστε τώρα την παραλιακή», «το θαλάσσιο μέτωπο ανήκει στο λαό, δεν το ξεπουλάμε στο κεφάλαιο» και «πρόσβαση στη θάλασσα, ανάσα και ζωή, αυτό σημαίνει ζώνη παραλιακή».

Στη στάση που έκανε η μεγάλη αγωνιστική πορεία στο Νότιο Πάρκο, ο Κ. Πελετίδης αναφέρθηκε στις ντε φάκτο πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής για τη διαμόρφωσή του, καθώς και στη διαμόρφωση των δημοτικών χώρων στάθμευσης.

Φτάνοντας στο νέο λιμάνι και ειδικότερα στα γραφεία του ΟΛΠΑ, ο δήμαρχος Πατρέων, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, συναντήθηκαν με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ, Νίκο Κοντοέ, όπου και του ανέφεραν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούν στην οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη.

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, ΤΕΕ (Παράρτημα Δυτικής Ελλάδας), Ομοσπονδία Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών - Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας, Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, Συνδικάτο Οικοδόμων, Συνδικάτο Μετάλλου, Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, Σύλλογος Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων, Σύλλογος Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Πάτρας «Ο Βατ», Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρίου, Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑΠ, Σωματείο Μικροπωλητών, Φυσιολατρικός Σύνδεσμος, Συντονιστικό 13 Πολιτιστικών Συλλόγων Νοτίου Διαμερίσματος, Ποδηλατικός Ομιλος και «Bordolusion skate και bmx».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ