Παρασκευή 8 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαμαρτυρία για την Υγεία στον Πειραιά

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Παράσταση διαμαρτυρίας για την Υγεία οργάνωσε χτες το πρωί η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά στη Β' Υγειονομική Περιφέρεια. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από σωματεία εργαζομένων και Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά. Με πανό, συνθήματα και ανακοινώσεις από την ντουντούκα, ανέδειξαν τα οξυμένα προβλήματα και σε συνάντηση με την υποδιοικήτρια της Β' ΥΠΕ ζήτησαν να δοθούν άμεσα λύσεις.

Πέρα από τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατικές δομές Υγείας στην ευρύτερη περιοχή, η αντιπροσωπεία ζήτησε να λειτουργήσει πλήρως το Νοσοκομείο «Λοιμωδών» και έθεσε το ζήτημα της υπολειτουργίας του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο «Μεταξά».

Γι' αυτό το θέμα, η υποδιοικήτρια παρέπεμψε στη φιλανθρωπία, λέγοντας ότι σε δύο μήνες το πρόβλημα θα επιλυθεί με δωρεά αξονικού τομογράφου από το ίδρυμα «Στ. Νιάρχος», ενώ για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές Υγείας του Πειραιά, αντέτεινε τις προκηρύξεις για 120 θέσεις γιατρών για όλη την περιοχή του Πειραιά και των νησιών, αριθμός που αποτελεί «σταγόνα στον ωκεανό» των τεράστιων ελλείψεων.

Η αντιπροσωπεία έθεσε, επίσης, το ζήτημα της επαναλειτουργίας μιας σειράς κλινικών και δομών που παραμένουν κλειστές από το 2012, όπως για παράδειγμα την Παιδοχειρουργική Κλινική του «Τζάνειου» Νοσοκομείου. Κοινή συνισταμένη των απαντήσεων που έλαβε από την υποδιοικήτρια ήταν ότι η σημερινή συγκυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας «κάνει ό,τι μπορεί» και ότι «θα δει την επίλυση των προβλημάτων από εδώ και πέρα», σε συνάρτηση με το κλείσιμο της «αξιολόγησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ