Παρασκευή 8 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στην «Ευρωκλινική»

Διαμαρτυρία χτες έξω από την επιχείρηση

Από την κινητοποίηση στην «Ευρωκλινική»
Από την κινητοποίηση στην «Ευρωκλινική»
Παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα να παρθούν πίσω οι πέντε απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία, οργάνωσε χτες, έξω από την «Ευρωκλινική», στους Αμπελόκηπους, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων. Λίγες μέρες μετά από την επιτυχημένη κλαδική απεργία στην Ιδιωτική Υγεία, την 1η Ιούλη, η εργοδοσία απέλυσε πέντε εργαζόμενους, ανάμεσα στους οποίους συνδικαλιστές, μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, και εργαζόμενους που πρωτοστάτησαν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν τα επιχειρησιακά σωματεία από τα νοσοκομεία «Υγεία», «Μητέρα», «Ερρίκος Ντυνάν», «Ιασώ» και «Ιασώ General», καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία από διάφορους κλάδους, τόσο με ανακοινώσεις και ψηφίσματα όσο και με εκπροσώπους τους στη χτεσινή κινητοποίηση. Στη συνάντηση που έγινε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, η εργοδοσία αρνήθηκε να ανακαλέσει τις απολύσεις και επικαλέστηκε προσχηματικά τις «αναδιαρθρώσεις» και την ανάθεση του τμήματος της αποθήκης, όπου δούλευαν οι απολυμένοι, σε εργολάβο.

Παρά τα προσχήματα της εργοδοσίας, πρόκειται για συνδικαλιστικές διώξεις που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Οπως εξηγεί ο Χρήστος Καγιάντας, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου και ένας από τους απολυμένους, «η κίνηση της εργοδοσίας έχει στόχο να "βγάλει από τη μέση" τους εργαζόμενους που αντιδρούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου». Στα σχέδιά της αυτά, όπως επισημαίνει ο συνδικαλιστής, η εργοδοσία έχει σύμμαχο την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου, η οποία αρνήθηκε να πάρει πρωτοβουλίες για την ανάκληση των απολύσεων, έλαμψε δια της απουσίας της από τη χτεσινή κινητοποίηση και προσπάθησε να υπονομεύσει τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ