Σάββατο 9 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συμφωνεί με την παραχώρηση του «Αστέρα», ζητάει διορθώσεις

Με μια τακτική «Πόντιου Πιλάτου» αλλά και εκ του ασφαλούς, αφού είχε ήδη αποφανθεί υπέρ της μελέτης εκποίησης το ΣτΕ, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής επέστρεψε προχτές τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την παραχώρηση του «Αστέρα Βουλιαγμένης» κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σύμφωνα με την εισήγηση, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να διορθωθούν. Ωστόσο, η ουσία παραμένει ίδια, δηλαδή το «ναι» στην παραχώρησή του.

Αυτό επεσήμανε στην τοποθέτησή της εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η περιφερειακή σύμβουλος Αλεξάνδρα Μπαλλού, που σημείωσε πως «η εισήγηση που φέρνει η διοικούσα Αρχή για το θέμα δεν είναι αρνητική. Αυτό προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Το ερώτημα σήμερα είναι: Θα παραχωρηθεί αυτή η περιοχή; Θα δοθεί μία πανέμορφη και ιστορικά σπουδαία περιοχή σε αναπτυξιακή τροχιά, στα πλαίσια που περιγράφετε, στο ΤΑΙΠΕΔ και στους άλλους στόχους; Ναι ή όχι;». Στάθηκε, μάλιστα, και στις επισημάνσεις που θέτει η διοίκηση για να επισυναφθούν στην ΣΜΠΕ ώστε να λάβει γνώση το υπουργείο, τονίζοντας πως είναι κοροϊδία ότι «με βάση αυτή τη δυσκολία που θα κάνετε, θα εμποδίσετε την εξέλιξη της πορείας. Στο περιεχόμενο που έχετε στην εισήγηση, αποδέχεστε όλη τη λογική που λέει ότι παραχωρείται η χερσόνησος για αναπτυξιακή πολιτική όπως αυτή σχεδιάζεται». Επί της ουσίας, τον προσανατολισμό τον έχετε υπηρετήσει, επεσήμανε η Αλ. Μπαλού, θυμίζοντας παρόμοιες ΜΠΕ που έχουν περάσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη δίχρονη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση της Περιφέρειας.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε αν η χωροταξική πολιτική, «είναι ουδέτερη; Δεν έχει χαρακτήρα; Δεν αποσαφηνίζονται και αυτές οι ρυμοτομικές γραμμές στη λογική της ανάπτυξης με βάση τις ανάγκες αυτές που λέγονται επενδύσεις, αγορά, κεφάλαιο, επιχειρηματικοί όμιλοι; Αυτός δεν είναι ο στόχος που και σήμερα εφαρμόζεται και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας;». Σημείωσε, επίσης, πως η χερσόνησος παραδίνεται ολόκληρη σε κατασκευαστικούς ομίλους για επιχειρηματική αξιοποίηση. «Αξιοποίηση υπήρχε και πριν. Δεν υπήρχε ο "Αστέρας"; Εκεί δεν πήγαινε η Μπίλντερμπεργκ και συνεδρίαζε; Δεν ήταν κλεισμένο για τους "κοινούς" θνητούς; Και εκεί, ιδιωτική πρωτοβουλία και ανάπτυξη ήταν, με κριτήριο την περιβόητη ανάπτυξη για την κερδοφορία. Τώρα είμαστε σε μία άλλη φάση, όπου τα δίνουμε όλα. Τι έχουμε; Προώθηση και συνέχεια των ιδιωτικοποιήσεων της κρατικής περιουσίας. Αυτό δεν υλοποιείται εδώ; Αυτή δεν είναι η συνολική κατεύθυνση μέσα στο ΤΑΙΠΕΔ; Αυτό δεν είναι η συνολική πολιτική της κυβέρνησης που λέει "δώστα" και της αντιπολίτευσης που λέει "πήγαινε πιο γρήγορα"; Δεν εντάσσεται στην αξιοποίηση του Μνημονίου; Δε δίνει την περιοχή τσάμπα για να την κάνουν όπως θέλουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα; Ακόμα και τις αρχαιότητες που τις παραδίνουν, μπορεί να τις αξιοποιήσουν. Να μην τις πετάξουν. Γιατί οι πλούσιοι, ξέρετε, τα εκμεταλλεύονται αυτά τα πράγματα. Να βγάλουν κι από εκεί. Και την περιοχή μπορεί να αναβαθμίσουν, αλλά με κριτήριο να κερδίσουν», τόνισε η Αλ. Μπαλλού. «Εχουμε τουρισμό και αναψυχή για μια χούφτα ανθρώπους», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ