Σάββατο 9 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
Η ώρα του τροπαίου

H διοργανώτρια Γαλλία και η Πορτογαλία που βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για το αμυντικογενές παιχνίδι της θα διεκδικήσουν αύριο το τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στον τελικό του Εuro 2016, που θα διεξαχθεί στο στάδιο Stade de France του Σεντ Ντενί (22.00 ΕΡΤ).

Δυο ομάδες με διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο και φιλοσοφία, όπως έδειξαν από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους, αλλά με κοινό χαρακτηριστικό τη μεγάλη θέληση για το τρόπαιο, υπογράφουν το φινάλε της διοργάνωσης σε έναν τελικό όπου οι «τρικολόρ» θεωρητικά έχουν τον τίτλο του φαβορί.

Οι οικοδεσπότες, που υπερτερούν σε ποιότητα τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και ως σύνολο, ενώ έχουν και υπέρ τους την παράδοση στις αναμετρήσεις με τους Ιβηρες, καλούνται να δικαιώσουν στην πράξη τον τίτλο του φαβορί. Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη σε βάρος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας, το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάμπ θέλει να βαδίσει στα βήματα της ομάδας του 1998, η οποία ως διοργανώτρια είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από την άλλη οι Πορτογάλοι, στη δεύτερη συμμετοχή τους σε τελικό μετά από το Euro 2004 στην έδρα τους, βλέπουν το παιχνίδι ως μια ευκαιρία εξιλέωσης για το χαμένο τρόπαιο από την Ελλάδα. Αν και το θέαμα που παρουσίασαν έτυχε σφοδρής κριτικής, όπως και το γεγονός ότι βρίσκονται εδώ με μόλις μία νίκη σε κανονική διάρκεια (στον ημιτελικό με την Ουαλία), δεν αναμένεται αύριο να παρουσιάσουν κάτι διαφοφορετικό. Η προσοχή στην άμυνα και η προσπάθεια να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις (εκμεταλλευόμενοι τους Ρονάλντο, Σάντσεθ) παραμένουν τα βασικά σημεία στα πλάνα του Φερνάντο Σάντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ