Σάββατο 9 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Στα άλματα οι ελπίδες διάκρισης

Φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ είναι η Κατερίνα Στεφανίδη στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Eurokinissi

Φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ είναι η Κατερίνα Στεφανίδη στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Στα άλματα και συγκεκριμένα στους τελικούς του επί κοντώ και τριπλούν των γυναικών επικεντρώνονται σήμερα και αύριο οι περισσότερες ελπίδες διάκρισης για την ελληνική αποστολή, στις δυο τελευταίες μέρες του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Σήμερα το απόγευμα (8.20 μ.μ.) το δίδυμο των υψηλών προσδοκιών της Κατερίνας Στεφανίδη και της Νικόλ Κυριακοπούλου μετέχουν στον τελικό του επί κοντώ, τοποθετώντας τον.... πήχη ψηλά όσον αφορά τους στόχους και των δύο. Αμφότερες έχουν στην κατοχή τους από ένα μετάλλιο σε προηγούμενες διοργανώσεις. Η Κυριακοπούλου ήταν τρίτη στο Ελσίνκι το 2012 και η Στεφανίδη δεύτερη πριν από δύο χρόνια στη Ζυρίχη. Ωστόσο την τελευταία διετία πολλά πράγματα άλλαξαν για τις δύο Ελληνίδες αθλήτριες, που με τις επιδόσεις τους συγκαταλέγονται στα κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι από τη 12αδα του σημερινού τελικού οι δύο αθλήτριες της ελληνικής αποστολής κατέχουν την πρώτη και δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση. Η Στεφανίδη έχει εκτοξευτεί στα 4,86 μ. που αποτελεί την καλύτερη επίδοση στο κόσμο για φέτος και την πέμπτη καλύτερη όλων των εποχών στο αγώνσιμα, και η Κυριακοπούλου στα 4,75 μ. Την ίδια στιγμή η απουσία της Νικόλ Μπούχλερ κάνει ακόμα ευκολότερο θεωρητικά το έργο των δύο Ελληνίδων, δεδομένου ότι η Ελβετίδα στους αγώνες που προηγήθηκαν έδειξε ιδιαίτερα ανταγωνιστική.


Πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη των μεταλλίων στον τελικό του τριπλούν την Κυριακή αναμένεται να έχει και η Βούλα Παπαχρήστου, που προκρίθηκε άνετα από τα χτεσινά προκριματικά κάνοντας μόλις ένα άλμα στα 14 μ., το οποίο έφτανε για να της δώσει την πρόκριση. Ετσι έδειξε ότι συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο κλειστού του Πόρτλαντ και την επίτευξη της κορυφαίας επίδοσης φέτος στην Ευρώπη με 14,73 μ. Με βάση όλα αυτά ένα μετάλλιο μοιάζει εφικτό για την ίδια αύριο.

Εκτός των παραπάνω για την Ελλάδα υπάρχει και τρίτη παρουσία σε τελικό, με τον Μιχάλη Αναστασάκη στον τελικό της σφυροβολίας που θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή. Η παρουσία του νεαρού αθλητή αποτελεί σπουδαία επιτυχία και για τον ίδιο, που κατάφερε στα χτεσινά προκριματικά με καλύτερη βολή στα 74,01 μ. να πάρει την πρόκριση.

Κατά τα άλλα στις ελληνικές συμμετοχές του διημέρου συμπεριλαμβάνονται η προσπάθεια των Κώστα Μπανιώτη και Νικόλα Σκαρβέλη, που θα αγωνιστούν στους προκριματικούς του ύψους και της σφαιροβολίας αντίστοιχα, όπως και του Κώστα Δουβαλίδη στα ημιτελικά (προκρίθηκε απευθείας) των 110 μ. με εμπόδια.

Επίσης την Κυριακή το πρωΐ οι Κώστας Γκελαούζος και Ουρανία Ρεμπούλη θα αγωνιστούν στους ημιμαραθωνίους ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

Τις προσπάθειές της στο Επταθλο θα συνεχίσει το διήμερο και η Κατερίνα Υφαντή, που χτες ξεκίνησε καλά στο πρώτο αγώνισμα στα 110 μ. εμπόδια, ωστόσο στο δεύτερο αγώνισμα στο ύψος είχε ατύχημα, αφού χτύπησε το κεφάλι της στον ορθοστάτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλματα διακρίσεων για την ελληνική αποστολή (2019-03-05 00:00:00.0)
Τα άλματα έφεραν μετάλλια (2018-08-11 00:00:00.0)
Χρυσό η Στεφανίδη, ασημένιο η Κυριακοπούλου (2018-08-10 00:00:00.0)
Τρεις Ελληνίδες στον τελικό του επί κοντώ (2018-08-09 00:00:00.0)
«Εκτόξευση» για Στεφανίδη (2016-02-23 00:00:00.0)
Μετράει αντίστροφα η ελληνική αποστολή (2015-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ