Τρίτη 12 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτάζει τα 20 χρόνια της η «Χαονία»

Theodorou Georgia.

Αύριο Τετάρτη, 13 Ιούλη, στις 20.30, το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» γιορτάζει τα εικοστά γενέθλιά του με μια εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (πεζόδρομος Ερμού 134 - 136, ακριβώς δίπλα από το σταθμό του Θησείου).

Θα παρουσιάσει ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια, από όλες τις θεματικές της - τραγούδια του έρωτα και της αγάπης, της ξενιτιάς, της Ιστορίας και του θανάτου και από όλες τις περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας (Πωγώνι, Δερόπολη, Ανω Πωγώνι, Μουργκάνα, Παρακάλαμος, Βούρκος, Χειμάρρα). Θα ακουστούν ακόμα και πολυφωνικά τραγούδια από όλα τα άλλα είδη ελλαδικής και ελληνόφωνης πολυφωνίας (Βώλακας Δράμας, Κέρκυρα, Κάρπαθο, ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία). Και όχι μόνο τραγούδια αλλά και χορός...

Τον Ιούλη του 1996 ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι της «Χαονίας». Στην αρχή σαν πολυφωνικό σχήμα, αργότερα σαν πολυφωνικό σύνολο, αλλά πάντα σαν μια πανέμορφη πολυφωνική συντροφιά. Ενα ταξίδι που αξιώνεται πολλούς και ωραίους σταθμούς, πολλούς και ωραίους συνταξιδιώτες, ξαναρχίζοντας διαρκώς, ιχνηλατώντας τα τοπία της πολυφωνικής παράδοσης, ψηλαφίζοντας τα όρια της πολυφωνικής έκφρασης.

Το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» εδώ και δύο δεκαετίες εμφανίζεται σε περισσότερες από χίλιες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αλβανία, Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ουαλία), πρωτοστατώντας στη δημιουργία και το ταξίδι του Πολυφωνικού Καραβανιού, ενώ μέλη του διδάσκουν στο Εργαστήρι Πολυφωνίας του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» εδώ και 18 χρόνια. Για την προσφορά της, η «Χαονία» βραβεύθηκε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ