Τρίτη 12 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χαμοζωή με 200 ευρώ «εγγυημένο» μηνιάτικο

Οι όροι και οι προϋποθέσεις εφαρμογής του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) καθορίζονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών. Πρόκειται για παραλλαγή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, με το οποίο η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να διαχειριστεί την ακραία φτώχεια και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ένα μηχανισμό συρρίκνωσης ή και κατάργησης των προνοιακών επιδομάτων που απέμειναν να δίνονται έως τώρα.

Το ΚΕΑ απευθύνεται σε άτομα και νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 30 δήμους, από τις 14 Ιούλη έως και τις 31 Δεκέμβρη 2016. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα υποβάλλονται έως τις 30 Νοέμβρη. Στους δικαιούχους του προγράμματος θα καταβάλλεται μηνιαία εισοδηματική ενίσχυση, ώστε το συνολικό τους εγγυημένο εισόδημα να φτάνει τα 200 ευρώ το μήνα, όταν πρόκειται για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξημένο κατά 100 ευρώ το μήνα για κάθε ενήλικο μέλος και κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το «εγγυημένο ποσό» στη διάρκεια του εξαμήνου υπολογίζεται για μια τετραμελή οικογένεια σε 2.400 ευρώ, δηλαδή σε 400 ευρώ το μήνα (200 ευρώ ο δικαιούχος, 100 ευρώ το ένα ενήλικο μέλος, από 50 ευρώ το κάθε ένα από τα δύο παιδιά). Η ενίσχυση που τελικά θα λάβει μια τέτοια οικογένεια, εφόσον πληροί το εισοδηματικό κριτήριο ένταξης στο πρόγραμμα, υπολογίζεται αφαιρώντας τα όποια εισοδήματά της από το «εγγυημένο ποσό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ