Τετάρτη 20 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Κλιμάκωση των βομβαρδισμών με φόντο νέα σχέδια...

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τις πιο φονικές επιδρομές στη βόρεια Συρία φαίνεται πως πραγματοποίησαν χτες τα βομβαρδιστικά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους από την αρχή των εκεί επιχειρήσεων το Σεπτέμβρη του 2014. Πληροφορίες του συριακού πρακτορείου ειδήσεων ΣΑΝΑ, τοπικών οργανώσεων και του «πρακτορείου ειδήσεων» «Aamaq» των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» ανέφεραν χτες πως στα χωριά αλ Τόκχαρ και Χορασίγε σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες άμαχοι.

Οι ακριβείς πληροφορίες για τον αριθμό και την ταυτότητα των θυμάτων ήταν συγκεχυμένες, αφού το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΣΑΝΑ μετέδιδε πληροφορίες για «δεκάδες νεκρούς και τραυματίες», το συριακό αντικυβερνητικό «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που εδρεύει στο Λονδίνο, διαπίστωνε τουλάχιστον 56 νεκρούς αμάχους, το «πρακτορείο των τζιχαντιστών» «Aamaq» πάνω από 160 νεκρούς αμάχους μόνο στο χωριό Τόκχαρ.

Οι επιδρομές φαίνεται πάντως πως έγιναν σε χωριά που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές και ενώ επιχειρούσαν εναντίον τους οι λεγόμενες «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» Κούρδων και Αράβων μαχητών που υποστηρίζονται και από τις ΗΠΑ.

Η Σύνοδος των υπουργών Αμυνας στις ΗΠΑ

Ολα αυτά ενώ σήμερα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην βάση Αντριους στο Μέριλαντ των ΗΠΑ Σύνοδος των υπουργών Αμυνας 34 χωρών με οικοδεσπότη τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας, Αστον Κάρτερ, παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ, Τζ. Στόλτενμπεργκ. Μεγάλος απών φαίνεται πως θα είναι ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Φικρί Ισίκ... Στη Σύνοδο αναμένεται να εξεταστούν τα νέα σχέδια πιθανής κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε Συρία και Ιράκ με πρόσχημα τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», ιδιαίτερα μετά τη διαφαινόμενη αμερικανο-ρωσική «συμφωνία» για μεγαλύτερη συνεργασία...

Παράλληλα, μία άλλη σύνοδος «δωρητών» αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον με στόχο τη συγκέντρωση 2 δισ. δολαρίων υποτίθεται για την ανακούφιση Ιρακινών αμάχων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής επέμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ