Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τροπολογία για την Κάρτα Φιλάθλου

Κατατέθηκε χτες στη Βουλή η τροπολογία για την Κάρτα Φιλάθλου και από τις 30 Σεπτέμβρη, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κανένας φίλαθλος δεν θα μπορεί να μπει σε γήπεδο χωρίς αυτήν. Στην Κάρτα Φιλάθλου θα υπάρχουν το ονοματεπώνυμο, η φωτογραφία, ο αριθμός Αστυνομικού Δελτίου, το ΑΜΚΑ και η διεύθυνση του κατόχου, ενώ το κόστος της θα ανέρχεται στα 2 ευρώ. Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών. Οσον αφορά τα παιδιά κάτω των 14 ετών, θα είναι απαραίτητη η συνοδεία κηδεμόνα και δεν θα αναγράφεται το ΑΜΚΑ στη δική τους κάρτα.

Το πρωτάθλημα της Super League ξεκινά στις 20 Αυγούστου και οι φίλαθλοι έχουν ένα περιθώριο περίπου ενός μήνα - από την έναρξη του πρωταθλήματος - για να προμηθευτούν την Κάρτα Φιλάθλου. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το μέτρο αυτό «έρχεται για να αντιμετωπίσει τα πολλά κρούσματα βίας στα ελληνικά γήπεδα». Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο - ασπιρίνη, δεδομένου ότι οι αιτίες που προκαλούν τα κρούσματα βίας στα γήπεδα και σχετίζονται άμεσα με την άκρατη εμπορευματοποίηση και τις τεράστιες κόντρες επιχειρηματικών συμφερόντων, παραμένουν και εντείνονται.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι την περασμένη αγωνιστική περίοδο, σε αρκετά γήπεδα είχαν αναρτηθεί πανό διαμαρτυρίας για το μέτρο της Κάρτας Φιλάθλου, από τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων. Θυμίζουμε, επίσης, ότι από την περσινή περίοδο, η είσοδος στα γήπεδα και η έκδοση εισιτηρίου απαιτούσαν την προσκόμιση ΑΜΚΑ και αστυνομικής ταυτότητας. Παρ' όλα αυτά, τα κρούσματα βίας όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά εντάθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ