Τρίτη 2 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει εκδικητικές απολύσεις από εργοστάσιο συνεταιρισμού

Τις τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων από το εργοστάσιο «Sparta Orange», του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών «Αγιος Γεώργιος», καταγγέλλει η Γραμματεία Λακωνίας του ΠΑΜΕ. Καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 4 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Πηγών στη Σκάλα, διεκδικώντας να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις, αλλά και να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από τις Συμβάσεις όσον αφορά τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας, καθώς σε πρόσφατο έλεγχο η Επιθεώρηση Εργασίας εντόπισε μια σειρά παραβάσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι απολύσεις από το εργοστάσιο του συνεταιρισμού που έχει έδρα τη Σκάλα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας ξεκίνησαν την Πέμπτη 21 Ιούλη, όταν ο διευθυντής του Συνεταιρισμού ανακοίνωσε προφορικά πως απολύεται ένας εργάτης. Στο άκουσμα αυτής της εξέλιξης, 12 εργαζόμενοι πήγαν, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στα γραφεία της επιχείρησης για να διαμαρτυρηθούν για την άδικη απόλυση. Εκεί, όμως, ο διευθυντής απάντησε εκδικητικά ότι όχι μόνο θα απολυθεί ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, αλλά και όλοι όσοι πήγαν στο γραφείο του, γιατί «δεν ανέχεται διαμαρτυρίες»! Ετσι, τις επόμενες μέρες δεν τους ανατέθηκε εργασία, ενώ την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε σε έξι από αυτούς ότι απολύονται.

«Οι απολύσεις αυτές είναι εκδικητικές και σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν όλους τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης αλλά και της ευρύτερης περιοχής», σημειώνει η Γραμματεία Λακωνίας του ΠΑΜΕ και καλεί τα εργατικά Σωματεία, το Εργατικό Κέντρο και τους μαζικούς φορείς των αγροτών να πάρουν θέση δίπλα στους εργαζόμενους.

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως και το πρόσφατο κρούσμα αποδεικνύει πως «οι Συνεταιρισμοί από τη στιγμή που δουλεύουν σαν ΑΕ δεν έχουν καμιά διαφορά από τις άλλες επιχειρήσεις. Επιδιώκουν το μέγιστο κέρδος τσακίζοντας και αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των εργαζομένων από την μία και ξεζουμίζοντας την φτωχή και μεσαία αγροτιά από την άλλη. Αξιοποιούν την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ώστε να μη σηκώνουν κεφάλι οι εργαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ