Τρίτη 2 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθώοι για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς

Αθώοι για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λατρείας, κρίθηκαν οι 26 συλληφθέντες για την εισβολή, το πρωί της Κυριακής, στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση των υπό κατάληψη χώρων στην πόλη κατά τις προηγούμενες μέρες.

Οι 19 από αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή για την πράξη της απείθειας, επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εγκληματολογική σήμανση. Ολοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών κτιρίων (το παλιό ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» το οποίο ανήκει στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το «Μανδαλίδειο» Μέγαρο του ΑΠΘ και μία 8ώροφη ιδιωτική οικοδομή επί της οδού Καρόλου Ντηλ 34). Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 70 συλλήψεις.

Στις 28 Ιούλη, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών τους 6 κατηγορούμενους για την κατάληψη του «Μανδαλίδειου» Μεγάρου. Στους 5 κατηγορούμενους επιβλήθηκε τριετής αναστολή, ενώ στον 6ο επιβλήθηκε η εξαγορά προς 5 ευρώ ημερησίως. Ολοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την ίδια μέρα, οι 5 συλληφθέντες για την κατάληψη του παλιού ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος» και οι 60 συλληφθέντες για την κατάληψη του κτιρίου της Καρόλου Ντηλ αφέθηκαν ελεύθεροι για να δικαστούν στις 3 και 5 Αυγούστου, αντίστοιχα, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει τις δίκες, επειδή δεν κατέστη εφικτό να παραστούν διερμηνείς για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ