Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Επιμένει στις θέσεις του για τις διεργασίες

Τις θέσεις του για τις διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας χτες στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ», βάζοντας ουσιαστικά θέμα στο ΠΑΣΟΚ για απόσυρση πολιτικού προσωπικού του, ακόμα και αδρανοποίηση του ίδιου του κόμματος και διάχυσή του σε ένα «νέο» φορέα.

Συγκεκριμένα, για το διάλογο με το ΠΑΣΟΚ προς σύμπηξη ενός υπολογίσιμου τρίτου πόλου αστικής διαχείρισης είπε: «Να επιμείνω σε μια ουσιαστική παρατήρηση. Σε αυτόν το διάλογο παίρνουν μέρος από τη Δράση μέχρι τη ΔΗΜΑΡ. Ολος ο ενδιάμεσος χώρος, δηλαδή το Ποτάμι και οικολογικές δυνάμεις, φιλελεύθερες δυνάμεις, μεταρρυθμιστικές αριστερές, άρα είναι ένας ευρύτερος διάλογος και όχι ένας διάλογος της κεντροαριστεράς. Διάλογος του κέντρου, του μεσαίου χώρου, του ριζοσπαστικού μεταρρυθμιστικού κέντρου».

Για τη στάση που τηρεί το Ποτάμι, στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου σημείωσε: «Εμείς έχουμε τη διάθεση να αγωνιστούμε για να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο, κάτι μεταρρυθμιστικό (...) Θέλουμε σε συνεργασία με όλο το μεταρρυθμιστικό στρατόπεδο, να κάνουμε μια προσπάθεια να ξεκινήσουμε κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτό έχει κάποιες προϋποθέσεις, δύσκολες προϋποθέσεις, πρέπει κάποιοι να ξεχάσουν τα παλιά λάβαρα, τους παλιούς μηχανισμούς, προσπαθούμε να τους πείσουμε (...) ότι κάποιοι υπουργοί πρέπει να βγουν στη σύνταξη, υπουργοί του παρελθόντος, προφανώς κάποιοι άλλοι θα πρέπει να βοηθήσουν, κάποιοι άλλοι να συμπαρασταθούν, αλλά η κύρια προσπάθεια θα πρέπει να είναι από το κύριο πολιτικό δυναμικό του μεταρρυθμιστικού κέντρου (...) Και βέβαια σε αυτήν την πορεία, θα είμαι υποψήφιος για την εκλογή από τη βάση».

Αρνούμενος ότι μπατάρει προς ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εμείς υποστηρίζουμε σταθερά μια πολιτική από τότε που δημιουργηθήκαμε. Συμφωνούμε σε πολλά πράγματα με τη ΝΔ, συμφωνούμε σε πολλά άλλα με άλλες δυνάμεις, με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με όλες τις πολιτικές δυνάμεις διαφωνούμε με κάποιες πολιτικές». Τέλος, διαβεβαίωσε: «Δεν θα συνεργαστούμε με τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ εφ' όλης της ύλης. Σε επιμέρους θέματα που βελτιώνουν τη ζωή των Ελλήνων συνεργαζόμαστε και κάνουμε προτάσεις αλλά στο κεντρικό πολιτικό πεδίο δεν θα συνεργαστούμε με τον κ. Τσίπρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ