Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Οξύνεται η αντιπαράθεση με την εργοδοσία και την κυβέρνησή της

Με μαζική συμμετοχή συνεχίζουν την απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στα «Λιπάσματα Καβάλας», απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ με σύγχρονα δικαιώματα. Δίνουν αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας που προχτές συνεχίστηκε με την ανακοίνωση 58 απολύσεων εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Συνολικά, η εργοδοσία απέλυσε 109 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 106 βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα. Τους απέλυσε, και ταυτόχρονα υπέβαλε μηνύσεις εναντίον τους, ώστε να μην υποχρεούται να τους αποζημιώσει, κάνοντας χρήση ενός νόμου της δεκαετίας του 1920!!! Στις 9 Αυγούστου, αναμένεται να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το Σωματείο ενάντια στις αναγκαστικές άδειες, τις διαθεσιμότητες και τις πρώτες απολύσεις.

Τη συνέχιση της βιομηχανίας μηνύσεων - απολύσεων της διοίκησης του εργοστασίου ενάντια στους απεργούς εργάτες, που εδώ και μήνες έχουν μπει σε έναν αγώνα για το αυτονόητο, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρέπεια, καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα «Λιπάσματα Καβάλας».

Με ανακοίνωσή τους, τονίζουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς, όπως σημειώνουν, «ενώ ο Λαυρεντιάδης συνεχίζει τις προκλητικές μηνύσεις, σαν σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος "νίπτει τας χείρας της", μένει μόνο στα μεγάλα λόγια "συμπάθειας" και τις διαπιστώσεις, αφήνοντας τον Λαυρεντιάδη ανενόχλητο να συνεχίζει το αντεργατικό έργο του. Αποδεικνύεται πλέον ότι η κυβέρνηση είναι ο καλύτερος συνεργός της εργοδοσίας στην επίθεση που εξαπολύει σε βάρος των εργατών».

Καλούν τον εργαζόμενο λαό της Καβάλας, σωματεία και φορείς των εργαζομένων να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους αγωνιζόμενους απεργούς των «Λιπασμάτων» και με τη φυσική τους παρουσία στο χώρο του εργοστασίου, για να περιφρουρήσουν τον δίκαιο αγώνα. Να δείξουν με τη δύναμή τους ότι δεν θέλουν να ζήσουν σαν σύγχρονοι δούλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ