Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Λειτουργεί σε οριακή κατάσταση

Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια Υγεία, ανέδειξε με Επίκαιρη Ερώτηση για τις τραγικές ελλείψεις του αντικαρκινικού νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά», η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου. Το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Δ. Αττικής, στον Πειραιά και τα νησιά, έχει 200 κενές θέσεις, δηλαδή του λείπει το 25% του προσωπικού του. Ενδεικτικά, στο παθολογοανατομικό εργαστήριο έχουν μείνει 4 εργαζόμενοι από τους 7 που ούτε αυτοί επαρκούσαν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν άδειες. Δεν έχει μαγνητικό τομογράφο «πράγμα απαράδεκτο - όπως είπε η Δ. Μανωλάκου - για αντικαρκινικό νοσοκομείο, που χρειάζεται να γίνει διάγνωση, που χρειάζεται να παρακολουθήσει την εξέλιξη της πορείας των καρκινοπαθών».

Ο αξονικός τομογράφος που διαθέτει έχει πλημμελή συντήρηση, «δεν τον εμπιστεύονται οι γιατροί - σημείωσε η Δ. Μανωλάκου» και τον χρησιμοποιούν μόνο για πολύ επείγοντα περιστατικά. Τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα, εξοπλισμό, υλικά. Οι λίστες αναμονής για γιατρό φτάνει και τρεις μήνες με ό,τι σημαίνει αυτή η καθυστέρηση για ασθένειες όπως ο καρκίνος, «ενώ γίνονται συζητήσεις για τη μεταφορά της Ενδοκρινολογικής Κλινικής στο Ογκολογικό, όπου δεν υπάρχουν ούτε καν οι προβλεπόμενες εγκαταστάσεις, όπως ειδικές τουαλέτες για την αποβολή του ραδιενεργού ιωδίου που απαιτούν πολλές θεραπείες»! Ακόμα και οι μικροτόμοι, μηχανήματα απαραίτητα για βιοψίες και έγκαιρη διάγνωση από τον γιατρό, δεν λειτουργούν όλοι, με επίπτωση στο πότε θα ξεκινήσει τη θεραπεία ο ασθενής.

Η βουλευτής του ΚΚΕ απαίτησε να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και κάθε ειδικότητας προσωπικό, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και να αντιμετωπιστούν τώρα οι ελλείψεις στον τεχνολογικό εξοπλισμό (αξονικό και μαγνητικό τομογράφο κ.ά.). «Να καταργηθούν κάθε είδους πληρωμές των ασθενών για εξετάσεις, συνταγογράφηση, φάρμακα και θεραπείες, αφού η ανάγκη για ικανοποίηση στην Υγεία είναι κοινωνική ανάγκη» κ.ά.

Ο υπουργός αρκέστηκε να κάνει συγκρίσεις στα κονδύλια, λέγοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση το 2015 έδωσε 19.314.646 εκ. ευρώ, από 16.454.646 εκ. που είχε προϋπολογίσει η ΝΔ, αποκρύβοντας ότι η ...αύξηση αυτή δεν είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από τις περικοπές των συντάξεων (αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές για την υγειονομική περίθαλψη). Οπως ισχυρίστηκε από αυτό το ποσό «10.300.000 έχουν ήδη δοθεί στο Νοσοκομείο Μεταξά», τα οποία, όμως, όπως είπε η Δ. Μανωλάκου, δεν φτάνουν «για να καλύψουν ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες». Θα γίνουν μόλις 13 προσλήψεις (όταν τα κενά είναι 200), όσο για αξονικό τομογράφο περιμένουν να τελειώσουν οι διαδικασίες για μια χορηγία από το ίδρυμα Νιάρχου!

Η Δ. Μανωλάκου συμπλήρωσε ότι το «ΚΚΕ καλεί σε συναγερμό τα συνδικάτα, τους υγειονομικούς, τους ασθενείς, γιατί οι ταξικές επιλογές εμπορευματοποίησης της Υγείας ανατρέπονται με ταξικούς αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ