Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κόντρα με ΝΔ για το 1ο μνημόνιο

Νέος κύκλος ενδοαστικής αντιπαράθεσης ξεκίνησε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για το ξέσπασμα του τελευταίου κύκλου κρίσης, προσπερνώντας το νομοτελειακό τους χαρακτήρα εντός καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης.

Μετά από προχτεσινή τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ που έθετε θέμα «για το πώς φτάσαμε στην κρίση του 2009 και το ποιοι ευθύνονται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό», από τη ΝΔ απάντησαν: «Ακόμη ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού το "λεφτά υπάρχουν" του κ. Παπανδρέου, νυν Προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ. Και, δυστυχώς, για το ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση».

Απαντώντας, το ΠΑΣΟΚ έβαλε και θέμα γενικότερων χαρακτηριστικών και τάσεων εντός ΝΔ, στην ευρύτερη διαδικασία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού και τα εν εξελίξει παζάρια, όπως και κομπρεμί μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να μην αποκαλυφθούν, τάχα, οι λόγοι που οδήγησαν στο 1ο μνημόνιο, με έμφαση στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Κ. Καραμανλή: «Είναι για γέλια στη ΝΔ, η προσπάθεια όσων περιστασιακά φορώντας μεταρρυθμιστικό προσωπείο παριστάνουν ότι κάτι αλλάζει, όταν είναι φανερό ότι τα κλειδιά του μαγαζιού τα κρατούν άλλοι. Από την άλλη πλευρά οι άλλοι οι "αριστεροί ριζοσπάστες", του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκαν πρόθυμοι και υπάκουοι και είναι για κλάματα. Είναι τραγική όμως για τη χώρα η κοινή τους προσπάθειά να μη βγει η αλήθεια, να μη μάθει ο ελληνικός λαός τους υπεύθυνους για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση την περίοδο 2004 - 2009».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ