Σάββατο 6 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Συνεχίζουν με όπλο την ταξική αλληλεγγύη

Μαχητικά συνεχίζουν την απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στα «Λιπάσματα Καβάλας», διεκδικώντας ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ με σύγχρονα δικαιώματα. Στις 9 Αυγούστου, οργανώνεται συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Καβάλας, όπου είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τις 13 πρώτες απολύσεις και τις διαθεσιμότητες που επέβαλε η εργοδοσία.

Συνολικά, μέχρι και χτες, η επιχείρηση απέλυσε 109 εργαζόμενους που ήταν σε διαθεσιμότητα, αφού προηγουμένως τους μήνυσε με στημένες κατηγορίες, για να μην υποχρεωθεί να πληρώσει αποζημίωση. Μάλιστα, προχτές, κατέθεσε δεκάδες ακόμη μηνύσεις σε βάρος εργαζομένων προετοιμάζοντας το έδαφος για νέες μαζικές απολύσεις.

Στο μεταξύ, καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των εργατικών Σωματείων και Ομοσπονδιών που, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, εκφράζουν με ψηφίσματα την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα «Λιπάσματα». Επίσης, καταδικάζουν την κυβέρνηση που αξιοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή του αγώνα των εργαζομένων, βάζοντας πλάτη ουσιαστικά στα σχέδια της εργοδοσίας να τους μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους.

Στο μακρύ κατάλογο των δεκάδων εργατικών σωματείων, που στηρίζουν τον αγώνα των απεργών, προστέθηκαν χτες: Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συν. Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ). Τα Σωματεία: Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής - Πειραιά και Νήσων, Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ενωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανικής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ