Τρίτη 9 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις πλημμύρες...

Από πλημμυρισμένη περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Σκόπια

Copyright 2016 The Associated

Από πλημμυρισμένη περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Σκόπια
ΣΚΟΠΙΑ.--

Μέρα εθνικού πένθους ήταν η χτεσινή για την ΠΓΔΜ μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σαββάτου που προκάλεσαν τον πνιγμό τουλάχιστον 21 ατόμων (ανάμεσά τους και παιδάκια), τον τραυματισμό πάνω από 70 άλλων και πολλές εκατοντάδες πλημμυροπαθείς κυρίως στην πρωτεύουσα, Σκόπια, και στο Τέτοβο.

Η κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πόλεις Σκόπια και Τέτοβο για τουλάχιστον 15 μέρες, διέταξε μέρος των δυνάμεων ασφαλείας να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στους πλημμυροπαθείς για το άνοιγμα δρόμων και την άντληση υδάτων. Υποσχέθηκε ακόμη εφάπαξ οικονομική αποζημίωση ύψους 300.000 δηναρίων (περίπου 4.880 ευρώ) στους συγγενείς όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΓΔΜ, Νίκολα Τοντόροφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε την νεροποντή του Σαββάτου ως «καταστροφή πρωτόγνωρου μεγέθους», διαβεβαιώνοντας πως δίνεται κάθε δυνατή βοήθεια στους πλημμυροπαθείς από φορτηγά του στρατού με πόσιμο νερό και βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Ο επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για τις Σχέσεις Καλής Γειτονίας, Γιοχάνες Χαν, εξέφρασε την «ετοιμότητα» της Ευρωπαϊκής Ενωσης να βοηθήσει την ΠΓΔΜ στην αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες, ενώ βοήθεια προσέφεραν η Σερβία, η Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και η Βουλγαρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ