Τρίτη 9 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Σφοδρές οι συγκρούσεις στο Χαλέπι

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Κλιμακώνονται, με μεγάλη σφοδρότητα, οι συγκρούσεις ανάμεσα σε τζιχαντιστές της οργάνωσης «Τζαμπχάτ Φατέχ αλ Σαμ» (πρώην «Μέτωπο Νούσρα» και παρακλάδι της «Αλ Κάιντα») και δυνάμεις του συριακού στρατού κοντά στην περιοχή Ράμουσεχ, την οποία ανακατέλαβαν οι πρώτοι το Σαββατοκύριακο θέτοντας υπό τον έλεγχό τους ανατολικές συνοικίες της δεύτερης μεγαλύτερης συριακής πόλης, Χαλέπι, «σπάζοντας» έτσι την ανακατάληψη όλων των εδαφών πέριξ της περιοχής που είχαν πετύχει εδώ και βδομάδες οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις με τη στήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι τζιχαντιστές του «Τζαμπχάτ Φατέχ αλ Σαμ», μιλώντας με το πρακτορείο «Ρόιτερς» (με το οποίο προφανώς έχουν καλές σχέσεις...), κατηγόρησαν τη συριακή Πολεμική Αεροπορία για «καταιγιστικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς άνευ προηγουμένου» και τη χρήση βομβών διασποράς. Διαλάλησαν τη «νίκη» τους με την ανακατάληψη ανατολικών συνοικιών της πόλης, με το νέο τους όνομα...

Στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία, η Αμερικανίδα πρέσβειρα, Σαμάνθα Πάουερ, προειδοποίησε πως η νίκη στο Χαλέπι «δεν θα έρθει γρήγορα», εκφράζοντας υποκριτικά «έντονη ανησυχία» για την τύχη των αμάχων αν συνεχιστούν για πολύ οι συγκρούσεις.

Επιπλέον, ο Γάλλος διπλωμάτης Αλεξίς Λαμέκ προειδοποίησε ότι οι συγκρούσεις στο Χαλέπι θα μπορούσαν να «σκοτώσουν» κάθε πιθανότητα διεξαγωγής των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου.

Τέλος, το αντικυβερνητικό «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» εκτίμησε χτες ότι οι νεκροί του πολέμου στη Συρία ξεπερνούν πλέον τους 290.000, εκ των οποίων οι 10.000 έχασαν τη ζωή τους μέσα στο τελευταίο δίμηνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ