Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Κόντρα για την... καθαρότητα

Μπορεί η IAAF να απέκλεισε όλη την αποστολή στίβου της Ρωσίας και η ΔΟΕ, από την πλευρά της, και σε άλλα αθλήματα (παρά τα προσχήματα για προφανείς λόγους που κράτησε η ΔΟΕ για τους Ρώσους αθλητές), εντούτοις ακόμα και έτσι το ντόπινγκ δείχνει να παραμένει στο επίκεντρο των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. Από τα περιστατικά με αθλητές που βγαίνουν θετικοί σε έλεγχο αντιντόπινγκ μέχρι τον καβγά που έχει ξεσπάσει, με αφορμή το περιστατικό με τη Ρωσία και το τεράστιο σκάνδαλο ντόπινγκ. Μπροστάρηδες σε αυτόν τον καβγά δείχνουν να είναι οι αθλητές των ΗΠΑ, που προτάσσουν το ...λάβαρο της καθαρότητας έναντι των Ρώσων αθλητών με σκληρές δηλώσεις. Μάλιστα, το θέμα έλαβε τέτοιες διαστάσεις που πήρε θέση μέχρι και η ΔΟΕ, καλώντας τους αθλητές να τηρήσουν το «ευ αγωνίζεσθαι» μεταξύ τους. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις της Αμερικανίδας κολυμβήτριας Λίλι Κινγκ κατά της συναθλήτριάς της από τη Ρωσία Γιούλια Εφίμοβα. Η Αμερικανίδα μετά τη νίκη της στα 100μ πρόσθιο, όπου άφησε στη δεύτερη θέση τη Ρωσίδα, είχε δηλώσει πως «αποδείχθηκε ότι οι καθαροί αθλητές μπορούν να κερδίσουν».

Σε αντίστοιχο πνεύμα και οι ακόμα πιο σκληρές δηλώσεις του Γάλλου κολυμβητή στα 200μ ελεύθερο Καμίλ Λακούρ, που σχολιάζοντας τον Κινέζο συναθλητή του και ασημένιο Ολυμπιονίκη στο αγώνισμα Σουν Γιανγκ δήλωσε πως τα «ούρα του είναι μοβ». Μάλιστα, πρόσθεσε πως η «κολύμβηση αρχίζει να μοιάζει με το στίβο, όπου οι δύο στους τρεις νικητές του βάθρου είναι ντοπέ».

Η κολύμβηση έχει αποτελέσει μέχρι τώρα στο Ρίο το επίκεντρο της άτυπης κόντρας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την καθαρότητα των αθλητών

Associated Press

Η κολύμβηση έχει αποτελέσει μέχρι τώρα στο Ρίο το επίκεντρο της άτυπης κόντρας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την καθαρότητα των αθλητών
Την ίδια στιγμή, όμως, αυξάνονται συνεχώς από την έναρξη των αγώνων τα περιστατικά με αθλητές που έχουν συλληφθεί ντοπέ σε ελέγχους. Στην άρση βαρών ο Πολωνός Τόμας Ζιελίνσκι και η αθλήτρια από την Κινεζική Τάιπεϊ Λιν Τζου Τσι βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Επίσης, χτεσινά δημοσιεύματα του Βραζιλιάνικου Τύπου ανέφεραν τις πληροφορίες για την ύπαρξη του πρώτου περιστατικού στο στίβο της διοργάνωσης, κάνοντας λόγο για Βουλγάρα αθλήτρια που συμμετέχει στους αγώνες να έχει βρεθεί θετική χωρίς να αναφέρουν όνομα όμως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ