Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
«Πέταξε» στην ... κορυφή

Μέρες δόξας ζει η ΑΕΚ. Στιγμές που περίμεναν χρόνια και χρόνια να ζήσουν οι φίλαθλοι των «κιτρινόμαυρων», που πλέον βλέπουν την ομάδα τους να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος και να συγκαταλέγεται στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Την Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έζησε ένα από τα πιο ευτυχισμένα βράδια της, τα τελευταία χρόνια. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού με 78-69 έδωσε το δικαίωμα στον «δικέφαλο» να πιάσει τους «πράσινους», ενώ η νίκη του με 9 πόντους διαφορά, του δίνει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς, με τη συμπαράσταση περίπου 10 χιλιάδων οπαδών τους, κυριάρχησαν κατά κράτος των αντιπάλων τους από τα μισά του πρώτου μέρους και μετέπειτα. Εχοντας μια διαφορά ασφαλείας των 10 πόντων, που αποκτήθηκε στο πεντάλεπτο 10` - 14` όπου το 20-21 μετατράπηκε σε 30-21. Σημαντικό όπλο των γηπεδούχων για την επικράτηση ήταν επίσης η κυριαρχία στους ψηλούς αλλά και ο μεγάλος πλουραλισμός στην επίθεση. Με κορυφαίο τον νεαρό Δήμο Ντικούδη, που δικαίως αναδείχτηκε σε πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής, η ΑΕΚ δεν έχασε το πάθος της για τη νίκη ούτε όταν στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός «ψαλίδισε» τη διαφορά των 13 πόντων μειώνοντας σε 70-67 (2` πριν τη λήξη). Εκτός του Ντικούδη (18π), για την ΑΕΚ ξεχώρισαν ακόμα και οι Μπούι (13π), Κορωνιός (16π), ενώ πολύ καλή απόδοση ιδιαίτερα στην άμυνα είχε και ο Τσακαλίδης (7π). Από τον Παναθηναϊκό κορυφαίοι ήταν ο Μποντίρογκα (16π) και Κάτας (15π).

Βάλθηκε... να τρελάνει κόσμο ο φετινός Αρης, αφού μπορεί η πορεία του μέχρι σήμερα να είναι κατώτερη του αναμενομένου, στα ντέρμπι όμως οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης φαίνεται να θυμούνται τον καλό τους εαυτό. Ετσι μετά τη νίκη τους επί του Παναθηναϊκού αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να φύγει ηττημένος από το Αλεξάνδρειο. Ο Αρης επικράτησε των «ερυθρολεύκων» με 67-65 χάρη σε ένα καλάθι που πέτυχε ο κορυφαίος των νικητών Λιαδέλης (18π) στα τελευταία δευτερόλεπτα. Φάση στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται ότι έγιναν βήματα.

Σπουδαίες νίκες πέτυχαν ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας επί του Αμαρουσίου με 62-60 και το Περιστέρι στην έδρα του επί του Ηρακλή με το ίδιο σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο στα υπόλοιπα παιχνίδια όπου σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Πανιώνιος-Εσπερος 73-67, Δάφνη-Σπόρτιγκ 76-73, Νήαρ Ηστ-Ηράκλειο 72-62. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕΚ 29, Παναθηναϊκός 29, Ολυμπιακός 28, ΠΑΟΚ 27, Περιστέρι 25, Πανιώνιος 25, Πανιώνιος 25, Ηρακλής 24, Νήαρ Ηστ 23, Ηράκλειο 23, Δάφνη 22, Αρης 22, Μαρούσι 22, Εσπερος 19, Σπόρτιγκ 18.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ