Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύγκρουση σκαφών στην Αίγινα με τέσσερις νεκρούς

Στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας διακομίστηκαν οι τραυματίες

Eurokinissi

Στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας διακομίστηκαν οι τραυματίες
Τέσσερις νεκροί, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 9 ετών, ήταν το αποτέλεσμα σύγκρουσης ταχύπλοου με το τουριστικό σκάφος «Αντωνία», χτες το μεσημέρι, στην Αίγινα, ανοιχτά της Πέρδικας, στο στενό με τη Μονή. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στη 1 το μεσημέρι, ένα ταχύπλοο (ο οδηγός του κρατείται και ανακρίνεται στο Λιμεναρχείο του νησιού, όπως και οι άλλοι δύο επιβαίνοντες) συγκρούστηκε σφοδρά - από άγνωστη μέχρι χτες αιτία - με το τουριστικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 21 άτομα και που εκτελούσε το δρομολόγιο Πέρδικα - Μονή. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες τόνιζαν πως ο χειριστής του τουριστικού κόρναρε και έκανε ελιγμούς προκειμένου να αποφύγει το ταχύπλοο. Τελικά, το σκάφος κόπηκε στα δύο.

Μετά τη σύγκρουση, όλοι έπεσαν στη θάλασσα και έσπευσαν ιδιωτικά σκάφη για την περισυλλογή τους, ενώ αργότερα σκάφη του Λιμενικού αλλά και ελικόπτερα του Στρατού βοήθησαν στη διάσωσή τους. Αρχικά οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς αλλά αργά το απόγευμα εντοπίστηκε ένας άνδρας ακόμα σε βάθος 20 μέτρων. Στο σημείο βρέθηκαν δύτες προκειμένου να ανασύρουν τη σορό του.

Στους νεκρούς φέρεται να είναι ένας επιβάτης και ο χειριστής του σκάφους, ενώ πέντε είναι οι τραυματίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δύο από αυτούς έχουν ακρωτηριαστεί καθώς είχαν τραυματιστεί σοβαρά. Ολοι τους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομίζονταν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Μάλιστα, με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας, τέθηκαν σε ετοιμότητα και τα στρατιωτικά νοσοκομεία για την περίθαλψη των πέντε τραυματιών. Το απόγευμα, μία 29χρονη (από τους σοβαρά τραυματισμένους) μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για επανασυγκόλληση άκρου, τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ ο πέμπτος τραυματίας αναμενόταν να μεταφερθεί για νοσηλεία στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Εκτός των παραπάνω πέντε τραυματιών, στο Κέντρο Υγείας του νησιού μεταφέρθηκαν και οι υπόλοιποι επιβάτες του 7μετρου τουριστικού σκάφους για τις πρώτες βοήθειες αλλά και να τους δοθεί βοήθεια καθώς έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

Πάντως, υπάρχουν μαρτυρίες πως κατά το συγκεκριμένο δρομολόγιο Πέρδικα - Μονή δεν τηρούνται βασικά μέτρα ασφαλείας, πως γίνεται από ένα πέρασμα όπου υπάρχουν πολλά διερχόμενα σκάφη και πως χτες έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Αργά το βράδυ, αναμενόταν να μεταβεί στο νησί ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ