Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια μαρτυρία για τις δυσκολίες της προσφυγιάς
Δελτίο 7

Αρ. Αρ. 383

Προς

την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ

Θέμα: Το ζήτημα της χρησιμοποίησης του Δημήτρη Χατζή στη «Φ.Α.» και της τελικής του εγκατάστασης στη Βουδαπέστη.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Ο σ. Δημήτρης Χατζής μου μίλησε για τις προτάσεις της ΚΕ για χρησιμοποίησή του στο σταθμό της «Φ.Α.» και για την επιθυμία του που επανειλημμένα εξέφρασε τελικά να ξαναεγκατασταθεί στη Βουδαπέστη.

Επειδή έχω υπ' όψη μου από προσωπική αντίληψη την οικογενειακή κατάσταση του σ. Χατζή, θα 'θελα να συνηγορήσω, ώστε να βρεθεί κάποιος τρόπος τελικά ο σ. Χατζής με τη γυναίκα του να φύγουν από το Βερολίνο. Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας του και ακόμη περισσότερο η δυσκολία της να μείνει και να ζήσει στο Βερολίνο απομονωμένη από το περιβάλλον της και αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα κλιματολογικών διαφορών που επιδεινώνει την υγιεινή της κατάσταση, αποτελούν για τον σ. Δημήτρη Χατζή, ένα συνεχές βάσανο, με αποτελέσματα όχι καλά και για τη δημιουργική του δουλειά και για τη διάθεσή του γενικά. Η κατάσταση αυτή τον εκνευρίζει και μια τέτοια κατάσταση δεν είναι καλός σύμβουλος στον τρόπο που αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει άλλα γενικότερα ζητήματα.

Αν το Κόμμα τον βοηθούσε να φύγει από το Βερολίνο και ύστερα από ένα χρονικό διάστημα παραμονής του στο Βουκουρέστι τελικά να εγκατασταθεί στη Βουδαπέστη, θα 'ταν ευχής έργον και ο σ. Χατζής, θα εκτιμούσε πάρα πολύ αυτή την κατανόηση που θα του 'δειχνε το Κόμμα.

Για το λόγο αυτό, θα συνιστούσα να υπερπηδηθούν τυχόν εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν και να λυθεί το ζήτημα αυτό, που ο σ. Χατζής εδώ και χρόνια το βάζει. Να φύγει, δηλαδή από το Βερολίνο.

Δρέσδη 11-12-1961

Με σ.χ.

(Νίκος Ακριτίδης)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ