Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στη Λευκάδα

Πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τρίτης 9 Αυγούστου, στην Καρυά, η προφεστιβαλική εκδήλωση των Οργανώσεων Λευκάδας της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα στο Αρχηγείο Ξηρομέρου - Λευκάδας του ΔΣΕ και στον κομμουνιστή δάσκαλο Γεράσιμο Θερμό (Τλίλα), που έπεσε τον Ιούνη του 1947 στη Μάχη της Πούντας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από τους Φίλιππο Κτενά και Αναστασία Ζακυνθινού. Ακολούθησε ομιλία από τον Αποστόλη Θερμό, μέλος της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε «στον ηρωικό και ένδοξο αγώνα του ΔΣΕ, που εμπνέει τη νέα γενιά και δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης και του ανυπόταχτου αγώνα που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός για να ξεμπερδέψει μια και καλή με τους εκμεταλλευτές του και τα βάσανα που του δημιουργούν» καθώς και στις πολιτικές εξελίξεις.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τους Βαγγέλη Βερροιώτη και Χρήστο Μίσκο.

Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση φωτογραφιών με τους αγωνιστές του ΔΣΕ που κατάγονταν από τα χωριά της ορεινής κεντρικής Λευκάδας.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Λευκάδα θα κορυφωθούν με την κεντρική εκδήλωση το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη στο Ανοιχτό Θέατρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ