Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αυγουστιάτικη πανσέληνος, με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους

Και φέτος διοργανώνονται εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε αρχαιολογικούς χώρους.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη μέρα της πανσελήνου, σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 19, 20 και 21 Αυγούστου, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.

Πιο ειδικά, στην Περιφέρεια Αττικής θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και οι χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι αργά σε εφτά αρχαιολογικούς χώρους, ανάμεσά τους και ο αρχαιολογικός χώρος στο Σούνιο και τη Βραυρώνα.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει κι αυτό στον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου και προσκαλεί το κοινό να απολαύσει τα κορυφαία αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης στην αθέατη νυχτερινή τους γοητεία. Την εμπειρία της νυχτερινής περιήγησης στα δάση των εκθεμάτων θα πλαισιώσουν αρχαιολόγοι του Μουσείου και ξεναγοί από τις 20.30 έως τις 22.00, αφηγούμενοι τις δικές τους Ιστορίες της Σελήνης. Η είσοδος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα γίνεται ελεύθερα από τις 20.00 έως τα μεσάνυχτα, με τελευταία επιτρεπόμενη είσοδο στις 23.30.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ