Τρίτη 23 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
«Χρυσό» φινάλε με Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγυρίζει το χρυσό στο επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων

Eurokinissi

Η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγυρίζει το χρυσό στο επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων
Με τον ιδανικότερο τρόπο γράφτηκε το φινάλε των ελληνικών συμμετοχών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αφού η Κατερίνα Στεφανίδη, επιβεβαιώνοντας - και με το παραπάνω - τα προγνωστικά και τις προσδοκίες διάκρισης, κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Αυτό ήταν το τρίτο χρυσό για την ελληνική αποστολή στη διοργάνωση και το 6ο συνολικά. Συν τοις άλλοις, αυτό ήταν το πρώτο χρυσό της Ελλάδας στο συγκεκριμένο αγώνισμα αλλά και το πρώτο σε στίβο Ολυμπιακών Αγώνων μετά το 2004.

Η νεαρή άλτρια, σε ένα συναρπαστικό τελικό, που θεωρείται από τους καλύτερους στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων τα τελευταία χρόνια (το επί κοντώ γυναικών εντάχθηκε το 2000 ως Ολυμπιακό άθλημα), πρώτευσε με καλύτερο άλμα στα 4,85 μ. έχοντας δώσει σκληρή μάχη με την Αμερικανίδα Μόρις, η οποία είχε την ίδια επίδοση αλλά έμεινε δεύτερη αφού είχε περισσότερες αποτυχημένες προσπάθειες. Οι δύο αθλήτριες δοκίμασαν στα 4,90 μ. χωρίς καμιά τους να καταφέρει να τα ξεπεράσει, με το τελευταίο (και χρονικά αφού έπονταν στις προσπάθειες της Στεφανίδη) της Αμερικανίδας να δίνει αυτόματα το χρυσό στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η 19χρονη Νεοζηλανδή Μακ Κάρτνεϊ, που αποτέλεσε την έκπληξη των αγώνων με καλύτερο άλμα στα 4,80 μ.

Συναρπαστικός τελικός και καταποντισμός των φαβορί

Ενδεικτικό της σπουδαίας μάχης που έγινε μεταξύ των κοριτσιών στον τελικό του επί κοντώ είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά τέσσερις αθλήτριες πέρασαν τα 4,80 μ. σε τελικό αφού εκτός των τριών του βάθρου και η 4η Αυστραλέζα Μπόιντ είχε άλμα στα 4,80 μ. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε σχέση με τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε 10 εκατοστά παραπάνω αφού τα 4,75 μ. έκριναν τα μετάλλια στην αγγλική πρωτεύουσα. Από την άλλη θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αγώνισμα του επί κοντώ γυναικών στο Ρίο, εκτός της Στεφανίδη που επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, για τα υπόλοιπα φαβορί εξελίχθηκε σε καταστροφή για διάφορους λόγους. Η Αμερικανίδα Σουρ υπέφερε από ίωση και συμμετείχε σχεδόν τυπικά στον τελικό μένοντας στα 4,60 μ. ενώ η περσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια Κουβανέζα Σίλβα επιβεβαίωσε τη φετινή της αστάθεια μένοντας και αυτή στο ίδιο ύψος. Επίσης ένα ακόμη φαβορί, η Βραζιλιάνα Μούρερ είχε αποκλειστεί από τα προκριματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ