Τρίτη 23 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
Παραβλέψεις από τις Αρχές καταγγέλλουν οι δικηγόροι των θυμάτων

Νέες διώξεις σε βάρος όσων επέβαιναν στο ταχύπλοο που ενεπλάκη στην τραγωδία στην Αίγινα, αλλά και όσων φέρεται να τους βοήθησαν ώστε να διαφύγουν, ζήτησαν χτες οι συνήγοροι των θυμάτων Αλέξης Κούγιας και Σπύρος Βλάσης. Οι δύο δικηγόροι, μαζί με συγγενείς των τεσσάρων θυμάτων, βρέθηκαν στο γραφείο της ανακρίτριας και έκαναν λόγο για παραβλέψεις των Αρχών σε ό,τι αφορά τη διαλεύκανση του δυστυχήματος. Ολα αυτά τη στιγμή που ο 77χρονος αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη Παρασκευή, μετά από διαφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας. Λόγω της διαφωνίας αυτής, η υπόθεση παραπέμπεται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ενώ μέχρι τότε ο 77χρονος θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακρίτρια ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος και να του επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση κάθε πρώτη και 16 του μηνός στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και εγγυοδοσία 100.000 ευρώ, ενώ η εισαγγελέας ζήτησε να προφυλακιστεί.

Ο ένας εκ των συνηγόρων σημείωσε πως «δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Είναι πρωτοφανές. Αν διαβάσετε την προανακριτική του, είναι έτοιμη σαν να είναι γραμμένη. Πρωτοφανής διαφυγή με κάλυψη και συγκάλυψη. Μετά από ένα συμβάν τραγικό με θανάτους πηγαίνουν φουσκωτά και δεν βοηθούν κανέναν. Και δεν έχει συλληφθεί κανείς. Πόσο σοβαρός είναι ο ισχυρισμός ότι τέσσερις 80χρονοι πήγαν κρουαζιέρα και σκόρπισαν τον θάνατο; Εμάς δεν μας φαίνεται καθόλου σοβαρός αυτός ο ισχυρισμός. Υπάρχει μάρτυρας που λέει ότι πάνω στο σκάφος ήταν μια νεαρή γυναίκα. Δεν μιλάμε για φήμες αλλά για κατάθεση».

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της ιστοσελίδας και της εφημερίδας «Μακελειό» κατέθεσαν οι υπουργοί Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιώργος Σταθάκης και Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή δημοσιεύματα που τους εμπλέκουν στην τραγωδία της Αίγινας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ