Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΡΡΕΣ
Καταγγελίες για διαγωνισμό σίτισης προσφύγων

Καταγγελίες σχετικά με ένα διαγωνισμό σίτισης προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας στις Σέρρες υπήρξαν από επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, οι οποίοι δείχνουν τοπικά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ανέλαβαν έργο ύψους 750.000 ευρώ. Η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Σταμπουλή, με δημόσια τοποθέτησή της, επιβεβαίωσε την εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία τροφοδοσίας των προσφύγων και παράλληλα έφερε στο φως και μια ακόμη διάσταση. Ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι «αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το Προσφυγικό» και η κόρη του η «συντονίστρια του χώρου» φιλοξενίας των προσφύγων.

Ερωτήσεις στη Βουλή, με την οποία εγκαλούν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Με αφορμή τις καταγγελίες, το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 96 του Ν. 4368/16, έχουν ανατεθεί στις ΕΔ οι αρμοδιότητες σύναψης και υλοποίησης παρακολούθησης συμβάσεων με αντικείμενο τη σίτιση προσφύγων - μεταναστών στα υφιστάμενα Κέντρα - Δομές Φιλοξενίας. Μέχρι την 19η Αυγούστου 2016, η σίτιση των 420 προσφύγων που φιλοξενούνται στη Δομή Φιλοξενίας στην Παλαιά Γεωργική Σχολή Σερρών πραγματοποιούταν με μέριμνα της στρατιωτικής υπηρεσίας (παροχή συσσιτίου από το 10ο Σύνταγμα Πεζικού).

Την 20ή Αυγούστου 2016, με διαταγή του ΓΕΣ (αναρτητέα στο Διαδίκτυο με ΑΔΑ: 66ΧΝ6-ΔΣ4 της 09 Αυγούστου 2016), αναλήφθηκε η υποχρέωση της σίτισης μέχρι το τέλος Αυγούστου, από εταιρεία catering (CORINTHIAN PALACE CATERING AE), μετά από έγκριση δέσμευσης πίστωσης 29.350 ευρώ και τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

Με διαταγή του ΓΕΣ αναρτητέας στο διαδίκτυο της 10ης Αυγούστου 2016, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης 88.050 ευρώ για τη σίτιση των προσφύγων από εταιρεία catering, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται, όμως, ότι η διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου για το υπόψη θέμα ακυρώθηκε διότι, από την 8η Αυγούστου 2016 δημοσιεύθηκε ο νέος νόμος 4412/16 (Δημόσιες Συμβάσεις Εργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών) και εκδόθηκε νέα διαταγή για τη διενέργεια του διαγωνισμού, με βάση τη νέα νομοθεσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ