Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Στη Λετονία ο Μπάιντεν

ΡΙΓΑ.--

Διαβεβαιώσεις ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να μειώσουν το... «ενδιαφέρον» τους για την Ευρώπη έδωσε χτες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να προσφέρει στήριξη στις χώρες που είναι σύμμαχοί της, στο πλαίσιο και του ΝΑΤΟ.

Σε εμφάνιση που έκανε στη Ρίγα, από κοινού - σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ - με τους ηγέτες Λιθουανίας, Λετονίας και Εσθονίας, ο Μπάιντεν προσπάθησε να διασκεδάσει εντυπώσεις που δημιούργησαν πρόσφατες δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ (ότι αν εκλεγεί ίσως αλλάξουν οι δεσμεύσεις των ΗΠΑ απέναντι στους «εταίρους» της), τονίζοντας ότι υπάρχει δέσμευση «στις ΗΠΑ και στα δύο κόμματα για διατήρηση της αφοσίωσής μας στο ΝΑΤΟ».

Ο Μπάιντεν βρέθηκε στη Ρίγα ενώ η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη, με το βλέμμα στραμμένο στις κινήσεις της Ρωσίας και ενώ το βάθος των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών συνεχίζει να αποτυπώνεται καθαρά στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με προχτεσινές δηλώσεις του Φιλανδού υπουργού Αμυνας, Γιούσι Νιινίστο, στο «Ρόιτερς», το Ελσίνκι επιδιώκει να υπογράψει με την Ουάσιγκτον το αμέσως επόμενο διάστημα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. «Θα καλύπτει τομείς στους οποίους ήδη συνεργαζόμαστε, όπως η στρατιωτική εκπαίδευση, οι πληροφορίες και η έρευνα», ανέφερε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ