Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Η ισοπαλία έφερε ... παράταση για πρόεδρο

Παράταση τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του μήνα πήρε το θέμα της ανάδειξης προέδρου στη Super League μετά την παραίτηση του Γιώργου Στράτου πριν από λίγες μέρες, με αιτία την άρση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του από πλευράς Ολυμπιακού. Στο χτεσινό ΔΣ, που είχε προγραμματιστεί μετά τις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών, δεν υπήρξε φως αφού σε μια ακόμη συνεδρίαση της Λίγκας των ΠΑΕ κυριάρχησαν οι εσωτερικές κόντρες συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, αρχικά η τριάδα των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ πίεσε να τεθεί εκτός των άλλων στα θέματα του ΔΣ και το τι μέλλει γενέσθαι με το ζήτημα του προέδρου, κάτι που δεν υπήρχε στον αρχικό προγραμματισμό. Εγινε σχετική ψηφοφορία, η οποία όμως δεν έβγαλε λύση καθώς υπήρξε ισοπαλία 8-8 μεταξύ αυτών που ψήφισαν υπέρ της πρότασης των τριών ΠΑΕ και αυτών που ήταν κατά, ενώ βάσει καταστατικού για να περάσει το θέμα απαιτούνταν 9 ψήφοι. Υπέρ της πρότασης των τριών ΠΑΕ ψήφισαν οι Πλατανιάς, Βέροια, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός. Οι Ολυμπιακός, Ηρακλής, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Λάρισα, Ατρόμητος, Κέρκυρα και Αστέρας Τρίπολης ψήφισαν κατά για να συζητηθεί αυτό χτες. Το μπέρδεμα έγινε μεγαλύτερο με το λευκό του εκπροσώπου της ΕΠΟ. Κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς Παναθηναϊκού, με τους εκπροσώπους του να απειλούν με αποχώρηση καθώς, όπως τόνιζαν, δεν είχε νόημα η παρουσία τους στο ΔΣ εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος.

Τελικά, αποφασίστηκε το ΔΣ για την εκλογή νέου προέδρου του συνεταιρισμού των ΠΑΕ να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 31 Αυγούστου και μέχρι τότε τα θέματα της Λίγκας να «τρέχει» μια τριμελής διοικούσα επιτροπή από τους Δάρα, Κωστούλα, Σπανό.

Ευθύνες στις ΠΑΕ από NOVA

Την ίδια ώρα, με γνώμονα να προστατεύσει τα συμφέροντά της που θίγονται από την απαξίωση του προϊόντος, το συνδρομητικό κανάλι της ΝOVA, που έχει τα δικαιώματα για τη μετάδοση των αγώνων της Super League, φαίνεται να περνάει στην αντεπίθεση μετά τις εξελίξεις. Με ανακοίνωσή του το κανάλι επιτίθεται σε Super League και ομάδες, τους οποίους θεωρεί υπαίτιους για την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να προχωρήσει σε αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος. Μάλιστα, όπως ξεκαθαρίζει η NOVA, αν δεν αρχίσει το πρωτάθλημα δεν είναι διατεθειμένη να δώσει τα χρήματα από τη σύμβαση που έχει υπογραφτεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ