Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κάλεσμα αγώνα στους εργαζόμενους της «κοινωφελούς εργασίας»

Στους ανέργους που πρόκειται να εργαστούν στους δήμους μέσα από το νέο γύρο υλοποίησης του προγράμματος της «κοινωφελούς εργασίας» απευθύνεται με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Τους καλεί να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους και να πάρουν τη σκυτάλη του αγώνα από τους συναδέλφους που πάλεψαν προηγουμένως.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει: «Απευθυνόμαστε σε εσένα ξέροντας ότι ήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργος ή νέος που έψαχνες για πρώτη φορά δουλειά και δεν έβρισκες πουθενά. Γνωρίζουμε ότι κάτω από την πίεση της ανεργίας, αναγκάζεστε να δουλέψετε σε αυτά τα προγράμματα μέσω του ΟΑΕΔ, για 490 ευρώ καθαρά για τους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ καθαρά κάτω των 25 ετών, ως φτηνό εργατικό δυναμικό. Σε καλούμε να έρθεις σε επαφή με τα σωματεία, να δώσουμε ενιαία και από κοινού, μόνιμοι και εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία, τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ώστε να μην δουλεύει κανένας εργαζόμενος με μισθό κάτω τουλάχιστον από τα 751 ευρώ και χωρίς βασικά δικαιώματα».

Οπως υπενθυμίζει, οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν στους προηγούμενους γύρους υλοποίησης του προγράμματος τη μάχη για να υπερασπιστούν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Η προσπάθεια αυτή έφερε μια σειρά από αποτελέσματα: Η διάρκεια των προγραμμάτων μεγάλωσε από τους πέντε στους οχτώ μήνες, αναγνωρίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων στο πρόγραμμα σε άδειες (αναρρωτική, κανονική κ.λπ.), τηρήθηκε το ωράριο που ισχύει για τους μόνιμους συναδέλφους τους, τους χορηγήθηκαν μέσα ατομικής προστασίας, μπήκε «φρένο» στην τακτική των δήμων να εντάσσουν τους ανέργους σε επικίνδυνες για την ασφάλειά τους εργασίες, όπως, για παράδειγμα, στη δουλειά στα απορριμματοφόρα, πρακτική που στοίχισε τη ζωή σε έναν «πενταμηνίτη» στο Δήμο Μεγαρέων και προκάλεσε μια σειρά ακόμα από εργατικά «ατυχήματα».

«Αυτά είναι κάποιες από τις κατακτήσεις και τα αποτελέσματα του αγώνα που ξεκίνησαν προηγούμενοι συνάδελφοί σας και που οφείλουμε όλοι μαζί να τα πάμε παρακάτω», τονίζει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να γραφτούν στα σωματεία και να δημιουργήσουν Επιτροπές Αγώνα στο πλαίσιό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ