Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Κόβεται και ράβεται στα μέτρα των ισχυρών

Μπορεί η ΟΥΕΦΑ όσον αφορά την τέταρτη ομάδα από τα λεγόμενα 4 μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία με τα σημερινά δεδομένα) να ...κράτησε κάπως τα προσχήματα, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το κεντρικό συμπέρασμα. Οτι πλέον από τη μεθεπόμενη χρονιά το Τσάμπιονς Λιγκ, τουλάχιστον από τη φάση των ομίλων και έπειτα, μετατρέπεται σε μια διοργάνωση για λίγους και εκλεκτούς. Οι φήμες και πληροφορίες που υπήρχαν από τη διοργανώτρια αρχή έγιναν από χτες πραγματικότητα καθώς η ΟΥΕΦΑ επισημοποίησε τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει από την περίοδο 2018 - '19. Σύμφωνα με αυτές, οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα θα εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης. Μάλιστα, προς το παρόν, η ΟΥΕΦΑ δεν επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν να προκρίνονται απευθείας οι τρεις πρώτες ομάδες των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων και το τέταρτο εισιτήριο να δίνει κατ' επιλογή η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία σε κάποια εκ των ιστορικών ομάδων των συγκεκριμένων χωρών (προφανώς οικονομικά ισχυρή) που δεν θα τα κατάφερνε μέσω του πρωταθλήματος. Ωστόσο, ακόμα και έτσι το γεγονός ότι μόνο και μόνο απ' αυτά τα πρωταθλήματα καλύπτονται πλέον οι μισές (16) απ' τις 32 ομάδες της φάσης των ομίλων είναι προφανές πως ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ισχυρών και ανίσχυρων.

Αλλωστε, κάτι τέτοιο προκύπτει και απ' την άλλη αλλαγή της ΟΥΕΦΑ που αφορά τον τρόπο της ειδικής βαθμολογίας των συλλόγων. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, πλέον, θα λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όχι η συνολική βαθμολογία της χώρας, αλλά και οι τίτλοι της κάθε ομάδας σε όλη την ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Επίσης, ανακοινώθηκε αύξηση των εσόδων των ομάδων και στις δύο διοργανώσεις.

Οπως και να έχει, οι αλλαγές που στην ουσία ισχυροποιούν ακόμη περισσότερο τους ισχυρούς, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το αίτημά τους για αναδιανομή της πίτας της αγοράς προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερο ρόλο σε αυτή. Μάλιστα, πάνω σε αυτό είχαν ενταθεί τα τελευταία χρόνια και οι φήμες που ήθελαν τους ισχυρούς να μελετούν σχέδια δημιουργίας μιας κλειστής Λίγκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ