Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Ζητούν κάλυψη των αναγκών κόντρα στις μεθοδεύσεις για «πλεονάσματα»

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Παιδείας. Κάλεσμα διεκδίκησης της ικανοποίησης των πραγματικών αναγκών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των σχολείων ζήτησαν χτες, με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μόνιμοι και εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει πως όχι μόνο δεν λείπουν, αλλά και περισσεύουν εκπαιδευτικοί.

Κάλεσμα διεκδίκησης της Παιδείας που έχουν ανάγκη όλα τα παιδιά απηύθυναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δηλώνοντας πως ζητούμενο δεν μπορεί να είναι σήμερα αν θα ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με τι όρους και προϋποθέσεις θα γίνει αυτό, και καλώντας σε διεκδίκηση της Παιδείας που είναι ανάγκη και δικαίωμα για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων κάθε σχολείου έχουν κληθεί από το υπουργείο να πραγματοποιήσουν άμεσα, σήμερα Πέμπτη, συνεδριάσεις για την κατανομή των τάξεων, στη λογική της απόφασής του για ορισμό «πλεονάζοντος» προσωπικού.

Ενόψει των σημερινών συνεδριάσεων, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης» και Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Σεφέρης» καλούν τους Συλλόγους Διδασκόντων να συνεδριάσουν σε πνεύμα διεκδίκησης και σε αυτή την κατεύθυνση τους απευθύνουν πρόταση - σχέδιο απόφασης. Με αυτή, οι σύλλογοι δηλώνουν πως οι ρυθμίσεις που αλλάζουν το χαρακτήρα και καταργούν τα Τμήματα Ενταξης, που διπλασιάζουν από 7 σε 14 τον ελάχιστο αριθμό νηπίων για τη λειτουργία τμήματος, που εισάγουν περιορισμούς στην εγγραφή των παιδιών στα Ολοήμερα, αυξημένο διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών, νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων στο Δημοτικό, δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου, είναι ρυθμίσεις που χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, οδηγούν χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία και χιλιάδες μόνιμους σε συνεχή κινητικότητα.

Στην πρόταση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Στην ουσία, το υπουργείο μάς ζητά να συνεδριάσουμε και να αποφασίσουμε ποιοι συνάδελφοί μας θα μείνουν άνεργοι και ποιοι θα βγουν υπεράριθμοι και θα πάρουν το δρόμο της περιπλάνησης. Θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό και συναδελφικό να συνεδριάσουμε και να κάνουμε την οποιαδήποτε κατανομή τμημάτων χωρίς να έχουν έρθει στα σχολεία μας όλοι οι συνάδελφοι. Θεωρούμε, επίσης, ότι ούτε παιδαγωγικά σωστό ούτε συναδελφικά ηθικό είναι ένας συνάδελφος να διδάσκει μαθήματα άλλης ειδικότητας», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο σχέδιο απόφασης, ζητώντας μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που χρειάζονται για να καλυφτούν όλα τα κενά, να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του Ολοήμερου, μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα και παραπέρα μείωση στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για μαθητές που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη.

Τα ΔΣ των συλλόγων καλούν τους Συλλόγους Διδασκόντων να ενημερώσουν άμεσα τους Συλλόγους Γονέων σχετικά και να παλέψουν από κοινού για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ