Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ελλείψεις διαπιστώνονται σε σχολεία

Με μεγάλα κενά βρήκε η έναρξη της σχολικής χρονιάς τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με τους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ που έχουν εκλεγεί με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ). Οπως σημειώνουν, στα σχολεία της περιοχής τα κενά είναι περισσότερα από 200 σε δημοτικά, πάνω από 70 σε νηπιαγωγεία, πάνω από 120 σε τμήματα ένταξης και μουσικά σχολεία, υπάρχουν κενά σε ειδικότητες, ενώ προειδοποιεί πως «τα ειδικά σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν, αν δεν προσληφθούν αναπληρωτές».

Εικόνα ελλείψεων περιγράφει και ο Σύλλογος Διδασκόντων στο 11ο Δημοτικό Χίου, κάνοντας λόγο για κενά σε 5 δασκάλους πλήρους απασχόλησης, 13 ωρών στη μουσική, 10 ωρών στην πληροφορική, 6 ωρών στη θεατρολογία, 5 στη γυμναστική και 6 στα Αγγλικά σε πρωινά και ολοήμερα τμήματα. Με αυτά τα στοιχεία απάντησε και στην εγκύκλιο του υπουργείου που καλούσε να συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων την 1η Σεπτέμβρη και να κατανείμουν τμήματα. Κατά πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν στο πρακτικό πως εξ αντικειμένου δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για την εγκύκλιο του υπουργείου και ζητώντας να τοποθετηθούν σε κάθε σχολείο όλοι οι εκπαιδευτικοί, όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται.

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ Ν. Κεφαλονιάς, προβάλλοντας την ανάγκη για μόνιμους διορισμούς και απαιτώντας να υπάρξει πλήρης εικόνα για τα κενά με ολοκλήρωση υπηρεσιακών μεταβολών και ικανοποίηση όλων των αναγκών των σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ