Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση σήμερα για την «Παιδική Στέγη»

Σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας προχωρούν σήμερα, στις 10 π.μ., οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Ιδρύματος «Παιδική Στέγη». Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες, ενώ αντιμετωπίζουν τις απειλές της νεοδιορισμένης, από το υπουργείο, Διοίκησης πως θα βάλει «λουκέτο» στους σταθμούς. Ηδη, κρατά κλειστό τον παιδικό σταθμό στο Θησείο (Αργέντειος Παιδική Στέγη).

Το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς τονίζει ότι οι εργαζόμενοι, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, «δίνουν μια δύσκολη μάχη για αξιοπρεπή ζωή και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας». Παράλληλα, υπενθυμίζει πως όλα τα προηγούμενα χρόνια η λειτουργία των παιδικών σταθμών του Ιδρύματος εξασφαλίστηκε χάρη στους δικούς τους αγώνες. Αντιθέτως, κυβέρνηση και διοίκηση καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε μόνιμη απληρωσιά και παράλληλα καλούν τους γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ετσι, φέτος τους ζητούν να πληρώσουν «το ποσό των 50 ευρώ για να εξασφαλίσουν μια θέση για το παιδί τους».

Το σωματείο και οι εργαζόμενοι διεκδικούν να καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, να ανοίξει η «Παιδική Στέγη» στο Θησείο και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία όλων των σταθμών του Ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ