Τετάρτη 8 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ»
Μεγάλη η διεθνής συμμετοχή

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Λέσχης Κινηματογράφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης οι συμμετοχές στην πρώτη διεθνή διοργάνωση του «Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών» (οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις είχαν μόνο ελληνικές συμμετοχές), που θα διεξαχθεί από 15-21/10 στη Θεσσαλονίκη.

Με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής συμμετοχών, καταγράφτηκαν 52 σκηνοθέτες από 47 χώρες όλων των ηπείρων και 22 σκηνοθέτες από την Ελλάδα. Το Πανόραμα θα χωριστεί σε Ελληνικό και Διεθνές, θα περιλαμβάνει τμήματα ταινιών μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, video art, κινούμενα σχέδια, καθώς και το Πληροφοριακό τμήμα όπου θα περιέχονται πειραματικές ταινίες. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από πέντε μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου, ενώ θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής. Οι ταινίες που θα διακριθούν θα προβληθούν στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης και μέσω του Δικτύου Δημοτικών Κινηματογράφων του ΥΠΠΟ.

Οι προβολές του Πανοράματος θα γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου), οι δημοσιογραφικές προβολές θα διεξάγονται από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ., ενώ για το κοινό από τις 8 μ.μ. έως τις 12 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ