Τετάρτη 8 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» στο Τορόντο

Η νέα ταινία του Λάκη Παπαστάθη, «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον», θα προβληθεί στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (6-15/9).

Η ταινία θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Σύγχρονος Παγκόσμιος Κινηματογράφος», το οποίο δεν είναι διαγωνιστικό, αλλά περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ταινίες της σύγχρονης, παγκόσμιας παραγωγής, γεγονός που το αναδεικνύει ως «φεστιβάλ των φεστιβάλ» ανάμεσα στην πληθώρα των παγκόσμιων κινηματογραφικών συναντήσεων.

Είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη μετά τον «Καιρό των Ελλήνων» (1981) και τον «Θεόφιλο» (1987), οι οποίες είχαν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Βερολίνου. «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, στην Τουρκία και σε χωριά της Ανατολικής Θράκης, κοντά στη γενέτειρα του Βιζυηνού, τη Βιζύη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ηλίας Λογοθέτης, Ρούλα Πατεράκη, Λάζαρος Ανδρέου και Μαρίνα Ψάλτη. Στο ρόλο του μικρού Γιωργή, του ήρωα του διηγήματος, εμφανίζεται η δεκάχρονη Φραγκίσκη Μουστάκη.

Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Γιάννη Δασκαλοθανάση, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Γεωργίου και η μουσική του Γιώργου Παπαδάκη. Η ταινία θα συμμετάσχει και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ