Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Εκκληση Ερντογάν για «ενότητα στους στόχους»

ΑΓΚΥΡΑ.--

«Αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε είναι ενότητα στους στόχους ώστε να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη της Τουρκίας. Αυτοί που αντιδρούν στην κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει κάτι όπως αυτά που επιβάλλονταν στο λαό στο παρελθόν, όταν άδειαζαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ και οι άνθρωποι αποθήκευαν φαγητό στο σπίτι. Αυτή τη φορά, η ζωή συνεχίζεται όπως και πριν. Πρόσφατα ζήτησα από μια αντιπροσωπεία της TUSIAD (σ.σ. της μεγαλύτερης εργοδοτικής οργάνωσης της χώρας) αν εντόπισαν τίποτα διαφορετικό στην οικονομία ή τη ζωή τους. Μου είπαν ότι τίποτα δεν άλλαξε και ότι οι μπίζνες προχωρούν καλύτερα από ό,τι προηγουμένως».

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, επιστρέφοντας από την Κίνα (όπου συμμετείχε στη Σύνοδο του G20), αναδεικνύοντας ότι τα γεγονότα της 15ης Ιούλη και οι βαθιές αντιθέσεις που αυτά επιβεβαίωσαν, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν πολύμορφα τις ενδοαστικές διεργασίες στη χώρα.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Αγκυρα θα εξακολουθήσει να «προειδοποιεί τον κόσμο ενάντια στη FETΟ, που έχει πλοκάμια σε 170 χώρες».

Χτες, το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε πως ακόμα 73 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων απολύθηκαν, στο πλαίσιο των ερευνών για την «εξάρθρωση» της FETΟ (της «τρομοκρατικής οργάνωσης» του Φετ. Γκιουλέν, που η Αγκυρα εμφανίζει ως πρωτεργάτη της απόπειρας πραξικοπήματος). Επιπλέον, οι αρχές προσήγαγαν στελέχη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που φέρεται να χρηματοδοτούν τη FETO, όπως οι κατασκευαστικοί όμιλοι «Ihlas Holding» και «Akfa Holding».

Στο μεταξύ, στελέχη της κυβέρνησης συντηρούν τις «τριβές» με τις ΗΠΑ. Ο αντιπρόεδρος, Νουμάν Κουρτουμλούς, άσκησε νέα κριτική στην Ουάσιγκτον για «καθυστερημένη αντίδραση» στην απόπειρα πραξικοπήματος, προσθέτοντας ωστόσο ότι «η Τουρκία επίσημα δεν υποθέτει ούτε και υπέθεσε ότι οι αμερικανικές αρχές βρίσκονται πίσω από αυτή την απόπειρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ