Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΖΟΥΡΑ»
Απαντά με κινητοποίηση στα παιχνίδια των εργοδοτών

Συγκέντρωση τη Δευτέρα έξω από τα δικαστήρια της Χαλκίδας, όπου θα γίνει ο πλειστηριασμός του πτηνοσφαγείου της Τανάγρας

Από συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Εργασίας τον περασμένο Αύγουστο
Από συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Εργασίας τον περασμένο Αύγουστο
Σε κινητοποίηση τη Δευτέρα, στις 8.30 π.μ., έξω από τα δικαστήρια της Χαλκίδας, προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» («Λειβαδίτης», «ΒΙΟΚΟΤ», «Ελίζα Αλκότ», «Ζούρας»). Τη μέρα εκείνη αναμένεται να συζητηθεί ο πλειστηριασμός των εγκαταστάσεων του πτηνοσφαγείου που βρίσκεται στην περιοχή της Τανάγρας.

Το σωματείο και οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων, ανεξάρτητα από το ποιος θα λειτουργήσει τις εγκαταστάσεις, καθώς και την καταβολή των δεδουλευμένων έξι περίπου μηνών που οφείλει η εργοδοσία. Είναι η δεύτερη φορά που οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται έξω από τα δικαστήρια, για να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις και τα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες τους οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου. Ανάλογη κινητοποίηση είχε γίνει και στις 29 Αυγούστου, με τον πλειστηριασμό να αναβάλλεται για την ερχόμενη Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο «έργο» έχει ξαναπαιχτεί στο παρελθόν. Πριν τέσσερα χρόνια, η επιχείρηση «Αφοί Λειβαδίτη» οδηγήθηκε μεθοδευμένα σε πτώχευση, με τους εργοδότες να αφήνουν χρέη αρκετών εκατομμυρίων σε ΙΚΑ, εργαζόμενους και εφορία, και οι εγκαταστάσεις της Τανάγρας πέρασαν στα χέρια του «Ζούρα». Οπως καταγγέλλει το σωματείο, το «παιχνίδι» που στήθηκε μεταξύ Λειβαδίτη και Ζούρα επιχειρείται να επαναληφθεί ανάμεσα στον Ζούρα και κάποιον άλλο επιχειρηματία αυτή τη φορά.

Την υποστήριξή τους στους εργαζόμενους εκφράζουν το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας και το Σωματείο Εργαζομένων του Ομίλου «Νηρέας» στις Ιχθυοκαλλιέργειες Νομού Εύβοιας.

Με ανοιχτή επιστολή, το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στον «Ζούρα» απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης σε όλα τα σωματεία «να δώσουν μαζί μας την πιο κρίσιμη μάχη. Να υποχρεώσουμε το νέο ιδιοκτήτη να κρατήσει όλο το προσωπικό, με όλα του τα δικαιώματα. Εδώ και ένα χρόνο, έχουν μπει μπροστά σχεδιασμοί της εργοδοσίας προκειμένου να γλιτώσει χρέη δεκάδων εκατομμυρίων, να απαλλαγεί από το σωματείο και από τα δικαιώματα των εργαζομένων. Γι' αυτό το σκοπό έχει απολύσει δεκάδες συναδέλφους από την περιοχή, κυρίως από το σφαγείο στην Τανάγρα (...) Είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης να εμποδίσει αυτούς τους σχεδιασμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ