Τετάρτη 8 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Ελλείψεις στις υπηρεσίες του ΙΚΑ

Ερώτηση στη Βουλή των βουλευτών του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα και Στ. Σκοπελίτη

Το θέμα των τραγικών ελλείψεων στις υπηρεσίες υγείας και στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Νομό Λασιθίου, φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Σταύρος Σκοπελίτης, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην Ερώτηση, οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν αναλυτικά: Στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στον Αγιο Νικόλαο, δεν υπάρχουν γιατροί μιας σειράς ειδικοτήτων, όπως δερματολόγος, ψυχολόγος, χειρουργός, αλλά ούτε και οδοντοτεχνίτης. Επιπλέον, δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων οι γιατροί που υπηρετούν σε ειδικότητες, όπως μικροβιολόγος, παιδίατρος, γυναικολόγος, οφθαλμίατρος. Επίσης, στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Σητεία, δεν υπάρχει οφθαλμίατρος και γυναικολόγος, ενώ στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν έχουν τοποθετηθεί ένας ελεγκτής γιατρός του ΙΚΑ και ένας υπάλληλος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Η απουσία ενός γραφείου του ΙΚΑ στο Λασίθι, με κύριο αντικείμενο την απονομή των συντάξεων, προκαλεί απαράδεκτες καθυστερήσεις στη διαδικασία συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων. Τέλος, λείπει τουλάχιστον ένας βρεφονηπιακός σταθμός στον Αγιο Νικόλαο για τα παιδιά των ασφαλισμένων, ο οποίος θα μπορούσε να ιδρυθεί από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε: «Να ιδρυθεί πολυιατρείο του ΙΚΑ στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου. Να καλυφθούν τα κενά στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στον Αγιο Νικόλαο και τη Σητεία σε ιατρικό προσωπικό στις ειδικότητες που λείπουν εντελώς και να ενισχυθούν οι ειδικότητες γιατρών που δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων. Να τοποθετηθεί στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ελεγκτής γιατρός του ΙΚΑ και υπάλληλος, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασφαλισμένοι του ιδρύματος. Να δημιουργηθεί στο Λασίθι γραφείο του ΙΚΑ με κύριο αντικείμενο την απονομή συντάξεων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων. Να ιδρυθεί στον Αγιο Νικόλαο βρεφονηπιακός σταθμός από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας για τα παιδιά των ασφαλισμένων του ΙΚΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ