Τετάρτη 8 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αποτίμηση με συνοπτικές διαδικασίες

Πέρα από το «έγκλημα» της ιδιωτικοποίησής του, βρίσκεται σε εξέλιξη και η προσπάθεια υποτίμησης της αξίας του

Πλοία στο λιμάνι του Πειραιά
Πλοία στο λιμάνι του Πειραιά
Με διαδικασίες των οποίων η νομιμότητα «μπάζει από όλες τις πάντες» συνοδεύεται το μέγα «έγκλημα», που είναι έτοιμη να διαπράξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της χώρας, με την παράδοση του λιμανιού του Πειραιά στις ιδιωτικές αγκάλες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, στα πλαίσια της επίσπευσης των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση του πρώτου λιμανιού της Ελλάδας, οι κυβερνητικοί μηχανισμοί έχουν μετατρέψει τη σχετική νομοθεσία σε... «λάστιχο»! Αυτό βεβαιώνουν έγκυρες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για να έχουν... καλυμμένα τα νώτα τους αρνούνται να εκτελέσουν σχετικές εντολές και να βάλουν υπογραφές σε έγγραφα!

Συγκεκριμένα στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης απαιτείται η Εφορία να διενεργήσει έλεγχο στις χρήσεις του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά όταν ήταν ΝΠΔΔ και ειδικότερα από το 1995 ως το 1999 και ως ανώνυμη εταιρία, δηλαδή από το 1999 μέχρι και σήμερα. Απαιτείται ακόμα να γίνει έλεγχος και στις ανεξέλεγκτες χρήσεις. Συνολικά αυτός ο φορολογικός έλεγχος για να ολοκληρωθεί απαιτείται χρόνος πάνω από 4 μήνες! Ομως από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας δόθηκε εντολή ο έλεγχος να έχει ολοκληρωθεί πριν τις 20 Αυγούστου! Το αποτέλεσμα είναι να μην έχει ακόμα εμφανιστεί ο υπάλληλος που θα αναλάβει τη... δουλιά.

Ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χτες έγινε γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί διοικητικό συμβούλιο για να τη συγκαλέσει, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του Οργανισμού, καθώς η συνεδρίασή του που είχε αποφασιστεί για προχτές Δευτέρα, αναβλήθηκε λόγω έλλειψη απαρτίας. Στη ΓΣ συζητήθηκε η έκθεση της αποτίμησης της τριμελούς επιτροπής, μέλος της οποίας είναι και ο επιχειρηματίας Ν. Κασσιμάτης πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά... Τα μέλη της γενικής συνέλευσης επειδή δεν είχαν κάλυψη από το διοικητικό συμβούλιο απέφυγαν να εγκρίνουν την αποτίμηση και παρέπεμψαν την έγκρισή της στο διοικητικό συμβούλιο. Ειδικά για την αποτίμηση αξίζει να αναφέρουμε ότι διενεργήθηκε και συντάχθηκε από την τριμελή επιτροπή μέσα...15 μέρες, όταν η πρώτη αποτίμηση που έγινε διάρκεσε ένα χρόνο! Ακόμα τα στοιχεία του ΟΛΠ είναι κατά πολύ υποτιμημένα, αφού οι λιμενικές εξυπηρετήσεις αποτιμήθηκαν από την επιτροπή σε 2,5 δισ. δραχμές, όταν η αξία τους ανέρχεται -σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ίδιου του ΟΛΠ- σε 24 δισ. δραχμές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ