Τετάρτη 8 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προβλήματα σχολικής στέγης και αθλητικής υποδομής στη Σκόπελο

Τα σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης και αθλητικής υποδομής που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Σκόπελο, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αντώνης Σκυλλάκος, προς τους υπουργούς Παιδείας Π. Ευθυμίου και Πολιτισμού Ευάγγ. Βενιζέλο.

«Τα σοβαρά κενά στην εκπαιδευτική και αθλητική υποδομή στη Σκόπελο δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη νεολαία του νησιού και τους γονείς τους. Ετσι: Υπάρχει έλλειψη 3-4 σχολικών αιθουσών στο κτίριο που στεγάζει το 6ο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Σκοπέλου», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

«Το Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο (ΤΕΕ) Σκοπέλου, συνεχίζουν, εξακολουθεί να "στεγάζεται" στο Εμποροκοινωνικό Κέντρο του Κλίματος, σε ένα κτίριο, το οποίο είναι εντελώς ακατάλληλο για εκπαιδευτήριο. Και ενώ υπάρχει και οικοπεδική έκταση του Δήμου για την ανέγερση διδακτηρίου, αλλά και έτοιμες μελέτες, το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν προχωρά στην κατασκευή του σχολικού κτιρίου».

Τέλος, όπως υπογραμμίζεται στην Ερώτηση, η αθλητική υποδομή στη Σκόπελο εξακολουθεί να είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, καθώς λείπουν βασικοί αθλητικοί χώροι, παρόλο που η χώρα υποτίθεται ότι προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και ολοκληρωμένα τα παραπάνω προβλήματα της νεολαίας και του λαού της Σκοπέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ