Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Ανησυχεί το «κανόνι» στη «Χανζίν»

ΣΕΟΥΛ.--

Μεγάλες ανησυχίες προκαλεί στους επιχειρηματικούς κύκλους διεθνώς η πτώχευση της εταιρείας «Hanjin Shipping», της ναυτιλιακής θυγατρικής εταιρείας του ομίλου «Hanjin» με έδρα στη Νότια Κορέα, που θεωρείται μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών παγκοσμίως (πολλοί την κατατάσσουν στην 7η θέση).

Η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης από τις 31 Αυγούστου, μετά και από την άρνηση του βασικότερου πιστωτή της, της τράπεζας Korea Development Bank (KDB), να συνεχίσει να της δίνει δάνεια.

Οι οφειλές της «Χανζίν» ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μέχρι πρότινος ο ιδιόκτητος στόλος της αριθμούσε 66 πλοία, μαζί με τα υπό ναυπήγηση. Πάρα πολλά από τα πλοία αυτά ουσιαστικά «εγκλωβίστηκαν» σε διάφορες περιοχές του κόσμου, καθώς λιμάνια αρνούνται τον ελλιμενισμό τους εξαιτίας ανησυχίας ότι δε θα πληρωθούν, ενώ οι διάφορες εταιρείες που συνεργάζονταν με τη «Χανζίν» αναζητούν η καθεμιά τρόπους για να μειώσουν κατά το δυνατόν τις ζημιές που συνεπάγονται για τις ίδιες οι εξελίξεις.

Επιπλέον, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το «κανόνι» της «Χανζίν» επέδρασε και στην αύξηση των ναύλων διεθνώς, μέχρι και 42% κατά ορισμένες εκτιμήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ