Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαμαρτυρίες για ελλείψεις και συμπτύξεις σε νηπιαγωγεία

Μόλις λίγες μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί κάλυψης όλων των κενών και εύρυθμης έναρξης της σχολικής χρονιάς, αποκαλύπτονται με τον πιο άμεσο τρόπο τα υπαρκτά προβλήματα και στα σχολεία του Χαϊδαρίου.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαϊδαρίου, «ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της "εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων" είναι και το 12ο Νηπιαγωγείο, που μέχρι πέρυσι λειτουργούσε με 2 τμήματα και 1 ολοήμερο και εξυπηρετούσε συγκεκριμένο αριθμό παιδιών. Η κατεύθυνση από το υπουργείο Παιδείας να κοπούν τμήματα από τα σχολεία για να "περισσέψουν" δάσκαλοι και καθηγητές, εφαρμόστηκε, με αποτέλεσμα να μείνει το νηπιαγωγείο με μια δασκάλα το πρωί για 25 νήπια και άλλα 5 νήπια να ψάχνουν 20 Σεπτέμβρη για άλλο σχολείο. Μάλιστα, η δασκάλα, που είχε οργανική θέση στο συγκεκριμένο σχολείο, μεταφέρθηκε σε άλλο σχολείο για να καλύψει εκεί το κενό».

Η δημοτική αρχή μαζί με το Σύλλογο Γονέων «δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία παρευρέθηκε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Καραγιάννης. Στη συνάντηση που έγινε με το Διευθυντή, αφού εξέθεσαν το πρόβλημα, ζήτησαν να υπάρξει άμεση λύση με την επαναφορά της δασκάλας στο νηπιαγωγείο και την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία». Παράλληλα, η δημοτική αρχή δηλώνει πως «δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να ξεριζώσει ό,τι έχει απομείνει, αντιθέτως θα συμβάλουμε στη διεκδίκηση χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών για τη λειτουργία των σχολείων, τη μόνιμη πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών, την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων».

Στο Περιστέρι

Να καλυφθεί άμεσα η θέση νηπιαγωγού που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του 23ου Νηπιαγωγείου Περιστερίου ζήτησαν χτες το πρωί με παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, της Ενωσης Γονέων Περιστερίου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου».

Σύμφωνα με εκπροσώπους των γονιών, παρότι ήταν γνωστό από τα τέλη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς πως θα απουσιάζει ένας νηπιαγωγός λόγω προγραμματισμένης άδειας, φέτος, αντί να καλυφθεί το κενό, τα τρία τμήματα του νηπιαγωγείου γίνονται δύο, με 26 νήπια το καθένα. «Να λοιπόν πώς εξαφανίζονται τα εκπαιδευτικά κενά από τη Διεύθυνση ΠΕ, υλοποιώντας ταυτόχρονα τις κατευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας: Τσουβαλιάζουν νήπια σε τεράστια τμήματα», σχολιάζει η Ενωση Γονέων Περιστερίου.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με εκπροσώπους των γονιών, υπάρχουν 23 κενά νηπιαγωγών στη Γ' Αθήνας και το 23ο Νηπιαγωγείο δεν είναι το μοναδικό που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ