Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ηθελε να λέγεται άνθρωπος...

«Γεννήθηκε, έζησε, ονειρεύτηκε, φυλακίστηκε, βασανίστηκε γιατί ήθελε να λέγεται άνθρωπος... Αυτός ήταν ο Τάσος Λειβαδίτης». Μια ξεχωριστή συνάντηση νέων και παλιότερων γενιών πραγματοποιήθηκε στο Στέκι Πολιτισμού στην εκδήλωση - αφιέρωμα στον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη που προετοίμασε η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) για τον πολυβραβευμένο ποιητή και μέλος της ΕΠΟΝ.

Η ΠΕΑΦΕ παρουσίασε την πορεία του μεγάλου ποιητή μέσα από το βιογραφικό του σημείωμα και σταχυολογώντας αρκετά από τα έργα του. Τα κείμενα επιμελήθηκαν η πρόεδρος της Ενωσης Γεωργία Μαχαίρα και ο πεζογράφος Βασίλης Λιόγκαρης.

Βέβαια, στην εκδήλωση «παρών» ήταν και ο ίδιος ο ποιητικός λόγος του Λειβαδίτη, αφού μέλη της ΠΕΑΦΕ απήγγειλαν απανθίσματα από ποιήματά του όπως τα «Φυσάει στα σταυροδρόμια του κόσμου» (πρώτο βραβείο ποίησης στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας στη Βαρσοβία το 1953), «Ο άνθρωπος με το ταμπούρλο», «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» κ.ά. Ακόμα, οι Διονύσης και Κώστας Χριστακόπουλος ερμήνευσαν τραγούδια (όπως «Μάνα και Παναγιά», «Σαββατόβραδο», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά» κ.ά.) των οποίων τους στίχους έχει υπογράψει ο ποιητής. Τραγούδια γνωστά και αγαπημένα που «σιγοτραγουδήθηκαν» και από το κοινό της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα θερμό χειροκρότημα όταν ακούστηκαν οι στίχοι από το ποίημα «Συμφωνία αρ.1»: «Γιατί οι άνθρωποι, σύντροφε, ζουν από τη στιγμή που βρίσκουν μια θέση στη ζωή των άλλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ