Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Γέμισε νιάτα το Μαθητικό Στέκι

Από το παιχνίδι «Ακου τι είπαν!», που επαναλαμβάνεται και σήμερα στο Μαθητικό Στέκι
Από το παιχνίδι «Ακου τι είπαν!», που επαναλαμβάνεται και σήμερα στο Μαθητικό Στέκι
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Μαθητικό Στέκι άνοιξε χτες με συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων από σχολεία της Αττικής, που ερμήνευσαν μπροστά σε ένα νεανικό κοινό κλασικές και δικές τους δημιουργίες, σε μία επίδειξη αξιόλογης ερασιτεχνικής μαθητικής δημιουργίας.

Πρώτοι στη σκηνή ανέβηκαν οι P.o.P. (Path of Punk) από το 1ο ΕΠΑΛ και το 1ο ΓΕΛ Γκράβας, που ερμήνευσαν ροκ τραγούδια. Τη σκυτάλη πήραν με αντίστοιχα δυνατούς ρυθμούς οι Chaos Realm από το 2ο ΓΕΛ Ηλιούπολης. Η συναυλία έκλεισε με τους First Class Parasites από το Μουσικό Λύκειο Πειραιά, που μεταξύ άλλων παρουσίασαν ένα πάντρεμα ροκ ρυθμών με τραγούδια του αγώνα και παραδοσιακά τραγούδια.

Λίγο αργότερα, με έναν ευφάνταστο τρόπο, παίζοντας «Ακου τι είπαν...», οι μαθητές είπαν τη γνώμη τους για το σχολείο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κ.ά., κλέβοντας τις εντυπώσεις και κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών του Μαθητικού Στεκιού. Την παράσταση ομολογουμένως έκλεψε ο «παρουσιαστής» του παιχνιδιού, αλλά και οι ομάδες των μαθητών που διαγωνίστηκαν. Με το κέφι, τη ζωντάνια, τα αστεία και τις καυστικές ατάκες τους χάρισαν σε όλους σπαρταριστές στιγμές γέλιου κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, καθώς το παιχνίδι εξελίχτηκε σε... «ντέρμπι». Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν ήταν οι μαθητές από τα δυτικά προάστια, που αναδείχθηκαν και νικητές, και οι μαθητές από τα βόρεια προάστια. Οι ερωτήσεις βασίζονταν σε ερωτηματολόγια που διακινήθηκαν από τις αρχές Σεπτέμβρη σε εκατοντάδες σχολεία σ' όλη την Αττική, με ερωτήσεις όπως «ποιο είναι το σοβαρότερο πρόβλημα στο σχολείο;», «ποιος πιστεύεις ότι φταίει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις;», «τι μπορούμε να κάνουμε για τα προβλήματά μας;» κ.ά. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η «διακοπή για διαφημίσεις» που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις ερωτήσεις, όπου προβλήθηκε βίντεο με στιγμές από τις περσινές μαθητικές κινητοποιήσεις, που ξεσήκωσε όλους τους μαθητές, οι οποίοι τελειώνοντας το παιχνίδι βροντοφώναξαν συνθήματα για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ