Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κατάμεστη η Λαϊκή Σκηνή

Κατάμεστη από κόσμο ήταν η Λαϊκή Σκηνή το βράδυ του Σαββάτου, για να υποδεχθεί δυο κορυφαίους του είδους τους, το δεξιοτέχνη στο κλαρίνο Πετρολούκα Χαλκιά και το λαϊκό τραγουδιστή Γιώργο Μαργαρίτη.

Ενα δίωρο ταξίδι στη δημοτική μας παράδοση, ένα ηπειρώτικο γλέντι πρόσφεραν ο Πετρολούκας Χαλκιάς μαζί με τον Αντώνη Κυρίτση. Και οι δύο έχουν συμβάλλει όσο λίγοι στη διερεύνηση και διάδοση της γνήσιας μουσικής παράδοσης της χώρας μας, εντός κι εκτός Ελλάδας, πράγμα που έκαναν και το Σάββατο, ξεσηκώνοντας το πλήθος, που χόρεψε, τραγούδησε και γλέντησε με την ψυχή του. Με καλλιτεχνική δεξιοτεχνία και ευρηματικότητα, ο Πετρολούκας Χαλκιάς απέδειξε αυτό που είχε πει παλιότερα: «Οι ήχοι της Ηπείρου κλείνουν μέσα τους τον άνθρωπο και τα αισθήματά του. Την ψυχή του... Κλαίμε από χαρά αλλά και από λύπη και το κλαρίνο ξέρει πώς να τα διηγείται όλα αυτά».

Το αδιαχώρητο επικράτησε και στον Γιώργο Μαργαρίτη, με τον κόσμο να «επεκτείνεται» στους διαδρόμους πολύ έξω από τη Λαϊκή Σκηνή. Και ο χορός να στήνεται παντού! Καρσιλαμάδες, χασαποσέρβικα, τσιφτετέλια και ζεϊμπέκικα. Με τη γνήσια λαϊκή φωνή του, «ταξίδεψε» τον κόσμο με τις μεγάλες επιτυχίες του, αλλά και με παλιά αγαπημένα τραγούδια μεγάλων λαϊκών μας συνθετών.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ