Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ» ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Υπερψηφίστηκε, χτες βράδυ, με ονομαστική ψηφοφορία, από την κυβερνητική πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο με τα «συμπληρωματικά» μέτρα για την ολοκλήρωση της πρώτης «αξιολόγησης» του 3ου μνημονίου.

Ο τίτλος του είναι «Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων» και περιέχει νέο πακέτο αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων. Συνοπτικά, εντάσσει στο νέο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων μια σειρά ακόμα ΔΕΚΟ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΕΛΒΟ, «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ». Παίρνει πίσω ακόμα και κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις που η κυβέρνηση είχε αφήσει έξω από την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, αυξάνοντας έτσι νωρίτερα το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών για χιλιάδες ασφαλισμένους αγρότες, νέους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και μικροϊδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων. Καταργεί την έκπτωση 15% που ίσχυε για την εξαγορά πλασματικών ετών Ασφάλισης. Προωθεί την παραπέρα «απελευθέρωση» της ηλεκτρικής ενέργειας, διευθετεί τις τελευταίες «λεπτομέρειες» για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.ά.

Το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κατατέθηκε από το ΚΚΕ και αφορούσε την ψήφιση επί της αρχής και επί των άρθρων 1 (περιέχει τις ασφαλιστικές διατάξεις) και 2 (προβλέπει την ένταξη των παραπάνω δημόσιων επιχειρήσεων στο υπερταμείο).

Υπέρ ψήφισαν, τόσο επί της αρχής όσο και για τα δύο άρθρα, οι βουλευτές της κυβέρνησης, ενώ κατά επί της αρχής ψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Η ΝΔ υπερψήφισε τα άρθρα που αφορούσαν την ηλεκτρική ενέργεια.

Το ΚΚΕ ψήφισε κατά και επί της αρχής και σε όλα τα άρθρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ