Παρασκευή 10 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Υποσχέσεις για έργα βιτρίνας

Το Παλαιό Φρούριο
Το Παλαιό Φρούριο
Εργα βιτρίνας με εμμονή στην τουριστική έκφανση του πολιτισμού, παρά τις τραγικές ανάγκες για κρατική ενίσχυση της λαϊκής δημιουργίας, υποσχέθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας, στην οποία, παρεμπιπτόντως, παραθερίζει.

Ετσι, στη συνάντηση που είχε μαζί τους, ο υπουργός είπε, πως στις προτεραιότητες του ΥΠΠΟ για την Κέρκυρα βρίσκονται τα πέντε φρούρια και το Μον Ρεπό, ενώ δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση από το Γ' ΚΠΣ της προμελέτης για τη δημιουργία λυρικού θεάτρου στο νησί. Ομως, για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κέρκυρας, ο Ε. Βενιζέλος παρέπεμψε... στο ιδιωτικό κεφάλαιο, «προτείνοντας» στο δήμο να συστήσει σχετικό οργανισμό που θα συνεργαστεί με τράπεζες και ιδιωτικούς φορείς.

Πάντως, ο μόνος ικανοποιημένος από τη συνάντηση ήταν μάλλον ο νομάρχης Κέρκυρας, Ανδρέας Παγκράτης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή του αιτήματος της Νομαρχίας να κατασκευαστεί Μέγαρο Μουσικής στο νησί. Οι δήμαρχοι όμως του νησιού έφυγαν από τη συνάντηση ακόμη πιο ανήσυχοι από όταν ήρθαν, επισημαίνοντας στον υπουργό, ότι τα κονδύλια για τον πολιτισμό είναι ανύπαρκτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ