Παρασκευή 10 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για μια ζωή με νόημα, χωρίς εξαρτήσεις

Το σύνθημα «Ναι στη ζωή - Οχι στις εξαρτήσεις» θα ακουστεί για ένα τριήμερο (17, 18, 19/8) στις Ράχες Ικαρίας, στις εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών που διοργανώνουν οι σύλλογοι Ραχιωτών και Νεολαίας Ικαρίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ραχών Ικαρίας, μαζί με όλους τους συλλόγους της περιοχής και τη συμμετοχή της θεραπευτικής κοινότητας «18 ΑΝΩ».

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 17/8 στο Χριστό Ραχών με συζήτηση στην οποία συμμετέχουν ο καθηγητής του ΑΠΘ, Φοίβος Ζαφειρίδης, η ψυχίατρος και πανεπιστημιακή υπεύθυνη του προγράμματος 18 ΑΝΩ, Κατερίνα Μάτσα, ο επίτιμος πρόεδρος του ΔΣΑ, Ευάγγελος Μαχαίρας και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λούης Πούλος. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης.

Στις 18/8 η θεατρική ομάδα της «18 ΑΝΩ» θα παρουσιάσει το έργο του Ιρβιν Σόου «Θάψτε τους νεκρούς», ενώ, στις 19/8, 12 το μεσημέρι στο Μοναστήρι του Μουντέ θα τελεστεί πολιτικό μνημόσυνο για τους εξόριστους του εμφυλίου.

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών σημειώνεται, ανάμεσα σε άλλα, πως «μέσα στις συνθήκες της ακραίας αποξένωσης, πολιτιστικής καθυστέρησης, παρακμής, ανεργίας και κοινωνικής δυστυχίας τα ναρκωτικά ήρθαν να κάνουν το δεκανίκι, που δήθεν θα βοηθήσει το άτομο ν' αντέξει τη μιζέρια της αφόρητης καθημερινότητάς του». Απάντηση σε αυτή την κατάσταση «θα είναι μια νεολαία ολόπλευρα ώριμη, όρθια στη ζωή... που να αμφισβητεί και να δημιουργεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ